Hoe ouder je wordt, hoe meer je huid gaat veranderen. Voor elke leeftijdsgroep heb je dan ook speciale crèmes, zalfjes en vitamines. Zelfs tussen twintigers en dertigers zitten belangrijke verschillen in de huidverzorging. Maar wat is nou de beste skincare routine als je de dertig hebt aangetikt? We have the answer!

@heroinesyl WeHeartIt
@heroinesyl WeHeartIt

Dertigers opgelet!

Wanneer je de dertig hebt aangetikt, begint je hormoonniveau te dalen en maakt je lichaam minder collageen en elastin aan. Mensen die geen aandacht hebben gehad voor hun huidverzorging, zullen op deze leeftijd de gevolgen ervan kunnen zien. Vooral weinig slaap en zonbeschadiging zijn oorzaken van een beschadigde huid. Gelukkig zijn er genoeg skin care tips om je huid weer te laten stralen!

Vergeet de doekjes

Hoe makkelijk het ook is om je make-up met een reinigingsdoekje te verwijderen, je huid is vanaf je dertigste niet meer zo flexibel als vroeger. Make-up eraser doekjes zijn voor dertigplussers te bijtend en bevatten alcohol die de natuurlijke beschermlaag van de huid kan irriteren. Dit leidt uiteindelijk tot gevoeligheid en uitdroging. Ditch the wipes!

Be gentle

Volgens een studie van La Roche Posay zegt 62% van de vrouwen dat hun huid snel geïrriteerd en intolerant is. Het is daarom belangrijk om de juiste producten voor een gezonde huid te gebruiken. Wees bescheiden met niet-natuurlijke producten waar veel zuren in zitten. Neem de tijd om erachter te komen wat je huid nodig heeft.

Begin de dag goed

Begin de ochtend met een lichte reiniging. Tijdens je slaap verwijdert je huid automatisch gifstoffen en andere vuiltjes, waardoor je de dag begint met slechts een light cleanse. De volgende stap is het aanbrengen van een toner. Sommige toners kunnen poriën verkleinen en je huid in balans brengen. Antioxidante toners zorgen ervoor dat de zuurgraad van je huid op de juiste waarde zit, zodat je huid beter beschermd is tegen schade en verouderingsprocessen. Vervolgens kan je nog een serum aanbrengen die diep in de huidlagen trekt en je huid hydrateert.

Om je huid verder te hydrateren, kan je nog een moisturiser aanbrengen. Breng eerst het serum aan en daarna pas de moisturiser. Het serum is namelijk vloeibaarder, waardoor de moisturiser als beschermlaag hiervoor werkt. Tot slot kan je nog een SPF-crème aanbrengen. Deze crème is belangrijk als je het proces van ouderdom wil vertragen.

Voor het slapen gaan

Het tweede deel van de skin care routine vindt voor het slapen gaan plaats. Begin met het gebruiken van een cleanser. Deze reinigt de huid, verwijdert eventuele make-up resten en verwijdert dode huidcellen. Breng vervolgens een nachtcrème aan, die je huid ondersteunt in het natuurlijke reinigingsproces. Tot slot kan je nog oogcrème opdoen, die wallen minder zichtbaar maakt en je op den duur een stukje jonger laat lijken!

Heb jij behoefte aan meer skin care tips? Check hier wat scrubben met je huid doet!