Tegenwoordig zijn er allemaal verschillende smeerseltjes en serums voor het krijgen van een verzorgde en zachte huid. Heb jij ook zo’n uitgebreide skin-routine of houd je het bij de basics? Bij een goede skincare-routine hoort vaak ook het scrubben van je huid. Wij hebben uitgezocht wat voor voordelen dit met zich meebrengt.

@youtubereinders
@youtubereinders

Glow

Wil je je huid graag een glow geven? Dan kan dit door te scrubben. Als je huid er een beetje dof of niet zo glanzend uitziet, komt dit vaak door alle dode huidcellen. Op je huid is dan een aaneenstapeling van dode huidcellen te vinden, die je alleen maar weg kunt halen door te scrubben. Wanneer de dode huidcellen eindelijk weg zijn, kunnen de nieuwe huidcellen zich ontwikkelen. Wel is het belangrijk dat je dit voorzichtig doet en dat je de juiste scrub gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld niet een te grove scrub, die kan ervoor zorgen dat je huid beschadigt.

Minder onzuiverheden

Scrubben zorgt er niet alleen voor dat je huid een glow krijgt, er zijn nog veel meer voordelen! Scrubben zorgt er namelijk voor dat de onzuiverheden in je huid zullen verminderen. Bij deze onzuiverheden kun je bijvoorbeeld denken aan mee-eters, ingegroeide haartjes, rimpels en littekens. Door te scrubben zul je hier veel minder last van hebben. Dit komt doordat de talgkliertjes in je huid minder snel verstopt raken en je bloedcirculatie omhoog gaat.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door OSKIA (@oskiaskincare)

Hoe kan ik het beste scrubben?

Scrubben is heel goed voor je huid, maar het kan er ook voor zorgen dat je je huid beschadigt. Het is dus heel belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat. Dit doe je als eerste door het kiezen van een juiste scrub. Voor je gezicht gebruik je een hele fijne korrel, of juist helemaal geen korrel. Voor je lichaam kun je elke soort scrub gebruiken. Het is belangrijk dat je voorzichtig en niet te lang over je huid heen gaat, zodat je deze niet beschadigt.

Als je huid van zichzelf heel droog is, moet je nog voorzichtiger zijn. De scrub werkt het beste als je deze in de douche aanbrengt, en je huid daarna verzorgt met een hydraterende crème. Je kunt je huid het beste 1-2x in de week scrubben. Als je een hele droge huid hebt, is het aan te raden dit te beperken naar 1x in de twee weken.

Lees ook: dit is het ingrediënt dat je nodig hebt voor een stralende huid!