Op de grens van Zambia en Zimbabwe vind je de Victoria Watervallen. Deze 100 meter hoge watervallen zijn ontzettend indrukwekkend om te zien. Wil je dit van dichtbij bekijken? Ga dan zwemmen in de Devil’s Pool, waar je je aan het begin van de waterval begeeft en 100 meter naar beneden kunt kijken.

devils-pool-victoria-watervallen-femfem

Niet voor niets ‘Devil’s Pool’

Zwemmen in een natuurlijk zwembad in Afrika is zeldzaam. Wanneer de stroming niet te sterk is, zou het mogelijk moeten zijn, maar dan heb je vaak nog de dreiging van krokodillen of nijlpaarden. Behalve op deze plek. Alhoewel ook dit geen ‘normale’ plek is om te zwemmen. Het is namelijk aan de bovenkant van de waterval, waar het water naar beneden klotst over een breedte van 1708 meter. Dit natuurlijke zwembad heeft niet voor niets de naam Devil’s Pool gekregen. Je begeeft je letterlijk op de rand van de afgrond.┬áHet enige dat tussen jou en de afgrond in ligt is een glibberige rots.┬áHet is zeker indrukwekkend om te zien en om mee te maken en zeker een puntje voor je bucketlist, maar het is niet zonder risico.

Verschillende routes

Gelukkig begeleiden gidsen je naar deze indrukwekkende plek. Je hebt de keus uit verschillende opties. Je kunt samen met een gids in ongeveer drie kwartier naar deze plek lopen, waar je vervolgens een duik in de Devil’s Pool neemt, inclusief fotosessie, om vervolgens weer terug te lopen. Een andere optie is om dit zelfde te doen, alleen dan met een toevoeging van een lunch. Wil je dit plekje heel graag zien, maar lijkt het je maar niks om in dit natuurlijke zwembad te zwemmen? Dan kun je ook kiezen voor een wandelroute te maken aan de kant van Zimbabwe, waar je de Victoria Watervallen van een afstandje kunt bekijken.

Droom jij om als solovrouw de wereld rond te reizen en langs deze prachtige plekken te gaan? Dit is je guideline.