Momenteel een hype in de wereld van diëten: het ketogeen dieet. In het kort, het ketogeen dieet is een dieet waarbij je voornamelijk vetten eet, heel weinig eiwitten en nog veel minder koolhydraten. Maar volgens experts heeft dit een behoorlijk effect op je sekslust. And not in a good way

dieet sekslust FEM FEM

Het ketogeen dieet

Volgens voedingsdeskundige Lily Soutter, die over het dieet sprak met The Independent, zorgt het volgen van dit dieet ervoor dat je snel moe bent en je libido verlaagt. “The ketogenic diet is a very low carbohydrate diet with intakes of 20g to 50g of carbohydrates per day, relatively high fat and moderate protein. Some research suggests that a very low carbohydrate diet may cause a drop in thyroid function, which not only leads to fatigue and low mood, but may also negatively affect libido.”

Het feit dat je weinig koolhydraten binnen krijgt zorgt er natuurlijk voor dat je sneller moe bent. En ben je moe, dan heb je uiteraard ook niet zo snel zin om seks te hebben met je partner. Maar weinig koolhydraten betekent ook dat de productie van de hormoon leptine verminderd. Leptine is het hormoon wat er voor zorgt dat je weet wanneer je (qua voeding) verzadigd bent maar kan ook een effect hebben op onze sekshormonen als er weinig van wordt geproduceerd geeft Lily Soutter aan.

Andere bijwerkingen die je kan krijgen van het volgen van het ketogeen dieet is hoofdpijn, griep symptomen, constipatie en je gaat er sneller van uit je mond stinken.

Tuurlijk, het heeft ook z’n voordelen, met namen voor mensen met obesitas en diabetes type 2, maar het is niet aan te raden voor iedereen. Wil je het toch uitproberen, zorg dan dat je van tevoren contact opneemt met eenvoedingsdeskundige.

Lees hier meer over het makkelijkste dieet ter wereld.