Of het echt zo is, is nog niet bewezen, maar het wordt wel gesuggereerd. En vooral nu het officieel lente is en zomer zo goed als om de hoek staat te wachten, gaan we weer met z’n allen volop naar de sportschool voor die summer bodies. Behalve goed trainen is het natuurlijk ook belangrijk dat je daarbij gezond gaat eten, je suikerinname laag te houden en nooit een maaltijd over te slaan. Maar klopt dat allemaal daadwerkelijk ook?

makkelijkste dieet FEM FEM

Een Deense diëtiste en CEO van een bio-tech bedrijf denkt de oplossing te hebben gevonden om af te vallen en gezond te eten. In other words: het makkelijkste dieet ter wereld heeft zij misschien wel samengesteld.

The Scandi Sense Diet

In haar boek schrijft de Deense diëtiste het volgende: alles wat je eet, moet bestaan uit vier handen plus een eetlepel vet: één hand vol proteïnen, één vol koolhydraten en twee handen vol groenten. Op deze manier hoeven er geen calorieën geteld te worden of dingen worden afgewogen.

Deze methode is ontstaan toen zowel zij als haar man allebei last hadden van overgewicht en al een tig aantal diëten hadden uitgeprobeerd. Na 10 maanden regelmatig sporten en het toepassen van hun handenstrategie is zij ongeveer viertig kilo afgevallen en ze schat dat je met haar strategie tussen de 400 à 800 gram per week kwijt kan raken tot je op je streefgewicht bent.

Lees ook: onze 3 favorieten vegan recepten.