Neem je hond mee naar werk-dag bestaat dus daadwerkelijk. Dit valt namelijk op 23 juni maar uit onderzoek blijkt dat je dit beter elke dag zou kunnen doen. Zo zeggen ze namelijk dat het ervoor zorgt dat je productiviteit stijgt. Kortom, je weet wat je te doen staat, laat dit artikel rapido aan je baas zien.

Honden FEMFEM

Het onderzoek

Marie-Jose Enders, een onderzoekster op de Open University in Amerika onderzocht de relatie tussen mens en dier. Uit dit onderzoek blijkt dat kantoorhonden niet alleen stress verminderen en de band met collega’s verhogen maar óók dat de productiviteit verhoogd word. Het is algemeen bekend dat het aaien van een hond ons cholesterol omlaag haalt, maar uit een recent onderzoek is gebleken dat je de hormoon oxytocin aanmaakt waardoor je meer relaxed bent en je gelukkiger gaat voelen.

Het onderzoek ging als volgt: de onderzoekers namen speekselmonsters af bij fabrieksmedewerkers, met en zonder hond. De medewerkers zonder hond hadden een veel hoger cholesterol dan de medewerkers zonder hond. Wat het meest interessante aan dit resultaat was dat dit óók zo was als je normaal gesproken een hond bij je hebt.

Dus een hond of dier in algemeen leidt niet alleen tot socialere, gezelligere collega’s en minder afwezigheid op de werkvloer maar ook tot meer productiviteit. Denk je dat jouw werkplek wel geschikt is? Heb je een praatje met jouw collega’s gemaakt om te peilen of er niemand bang of allergisch is? Als je denkt dat het zou moeten kunnen, dan weet je wat nu moet doen: een gesprek met je baas inplannen.

En oh ja, wist je toevallig ook dat er bewezen is dat mensen met een hond langer leven?