Yes, goed nieuws voor alle hondenbezitters: het is dus bewezen dat mensen met een hond langer leven.

hond FEM FEM

Dat een hond je gelukkig kan maken en dat je je daardoor minder eenzaam kan voelen is logisch. Maar dat een hond er ook voor kan zorgen dat je langer leeft is voor ons iets nieuws.

Het onderzoek

Zo’n 3,4 miljoen mensen deden mee aan het Zweeds onderzoek. Zo werden hondenbezitters en niet-hondenbezitters 12 jaar lang gevolgd. Het resultaat uit dit onderzoek bleek dat vooral de vrijgezellen en de ouderen zich extra goed en gezond voelde.  Zo is er uit dit onderzoek gebleken dat hondenbezitters hun kans op hart – en vaatziekten met 39% afneemt. Iets wat goed is om te weten omdat er ook een voorspelling is gemaakt dat de komende jaren de kans van het krijgen van hart- en vaatziekten gaat stijgen.

Een andere oorzaak van vroegtijdig overlijden is eenzaamheid. En je raadt het al: met een hond ben je minder eenzaam en omdat mensen continu een hond als gezelschap hebben en hem 3 á 4 keer moeten uitlaten per dag zijn ze fysiek meer ingespannen.

Kortom, door een hond voel je jij nooit meer alleen en zeggen onderzoekers dat je langer leeft. Dus lukte het je steeds niet om je partner te overtuigen om een hond te nemen, laat hem of haar vooral dit dan even lezen.

Lees ook: Waarom het goed is om in babytaal tegen je hond te praten.