Wat ooit een aantal jaar geleden begon als pop-up is nu een volwaardig restaurant in de Amsterdamse Pijp én ook nog eens de allereerste échte ceviche-bar in de stad. Dus, was je nog zoekende naar een plek om dit weekend echt goed te eten: Sjefietshe is waar je moet wezen.

diner tip amsterdam sjefietshe FEM FEM

Sjefietshe staat voor ceviche, maar dan op z’n Amsterdams. Een pop-up wat ooit is opgezet door Seger Abels is nu een restaurant wat hij samen met Rick Swinkels (van het succesvolle Jacobsz), Bas Lammersen (van Fishbar Monk) en horecaman Jordy Wentick runt.

Sjefietshe

Wat je kan verwachen? Ceviche natuurlijk. Maar er is veel meer dan dat. Je kunt hier heerlijk borrelen, lekker lang (en uitgebreid) tafelen met vrienden, of even langs voor een snelle (lekkere) hap. Ze hebben hier twee menukaarten; een kaart voor aperitief (vanaf 16:00) en het dinerkaart (vanaf 18:00). Denk bij apertiefjes aan dingen zoals oester beginets, Noordzee kroketjes en ceviche van bijvoorbeeld coquilles. Ook is er rekening gehouden met mensen die niet fan zijn van visgerechten en hebben ze onder andere gefermenteerde radijsjes met chili, burrata en gedroogde ham. Op het dinerkaart staan vijf verschillende ceviche gerechten die ook ideaal zijn om te delen. Denk hierbij aan ceviches met makreel, schelvis of coquilles.

Afijn, hier een aantal gerechten die net zo lekker zijn als dat ze eruit zien:


View this post on Instagram

Maandag…just keep swimming ? #sjefietshe #ceviche #maakjemaandagleuker #totvanavond

A post shared by Sjefietshe (@sjefietshe) on


View this post on Instagram

f r i y a y

A post shared by Sjefietshe (@sjefietshe) on

Mocht je nog zoekende zijn naar de fijnste terrassen van Amsterdam: we hebben ze voor je verzameld!