Vet haar, we kennen allemaal de struggle. En helaas wordt bij de één haar coupe sneller vet dat bij de ander. Behoor jij tot de categorie ‘snel vet haar’ en heb je geen idee hoe dit kan? Wij hebben dé antwoorden op jouw vragen. Want hoe kan het nou dat je haar zo snel vet wordt? Wij hebben dé tips voor: wat te doen tegen vet haar?

Je haar te vaak wassen

We snappen het, je wast het omdat het naar aan voelt of gewoon omdat het even lekker is. Maar geloof me, je haar is hier echt niet blij mee. Je haar maakt zelf natuurlijke oliën aan en als jij je haar te vaak vast ‘strip’ je die als het ware van je schedel af. Je lichaam gaat dan automatisch méér olie aanmaken om het tekort aan te vullen en hierdoor wordt het vet. Probeer het daarom echt minder vaak te wassen, en als het een keer vettig is gewoon een dagje in een staart of knot te doen. Om te beginnen begin je met om de dag wassen en bouw je langzaam af naar 2 tot 3 keer per week. Believe me, dit is veel beter.

Je gebruikt de verkeerde producten

Check jouw haarproducten eens. Het kan namelijk zijn dat je verkeerde producten gebruikt, namelijk producten die niet bij jouw haartype passen. Als jij last hebt van haar dat snel vet wordt moet je producten kiezen met lichte formules en moet je producten ‘vermijden’ die glans en voeding beloven!

Je zit teveel aan je haar

Dit is een groot probleem voor veel meiden, want ja we know, je wil je haar altijd even goed doen. Maar probeer maar is te tellen hoevaak je aan je haar zit, geloof me hiervan ga je schrikken. Als je veel in je haar zit zorgt het ervoor dat de oliën van je vingertoppen in je haren terecht komen. En dit willen we niet. Hier wordt het namelijk heel snel vet van.

Haar borstel vol met haar

Haal je haar uit je borstel want het vet van oude haren wordt tijdens het kammen weer overgedragen op je schone haar. Het lijkt misschien onschuldig en het is echt een klusje die we snel zullen uitstellen maar probeer er alsjeblieft aan te denken!

Een vieze haarborstel

Ook een vieze haarborstel kan zorgen voor vet haar. Het is ook niet gek dat je haarborstel vies is want je borstelt je haar elke dag. Denk bijvoorbeeld eens aan de enorme hoeveelheid styling producten die in jouw borstel blijven plakken nadat jij het hebt geborsteld met een mouse in je haar bijvoorbeeld! Hiervan wordt je haar ook vet. Reinig hem dus vaak of vervang hem af en toe eens.

Teveel conditioner

Gebruik niet TE veel conditioner. Je wil misschien altijd net iets meer omdat je het gevoel hebt dat het dan net wat zachter wordt maar laat je niet verleiden. Als je veel conditioner in je haar doet is de kans groot dat je niet alles er even goed uitspoelt en hier wordt je haar vet van. Daarnaast als je het in je haar doet doe het niet in je hele haar maar enkel in de uiteindes.

Lees ook: Deze TikTok hack leert ons hoe we minder ons haar moeten wassen