Je kent het wel. Je moet bijna iedere dag wel je haar wassen want je kan er dan al bijna weer friet in bakken. Zo vet als een frituurpan! Je wordt toch gek van vet haar. Toch is er een manier ontdekt via TikTok hoe jij je haar minder vaak hoeft te wassen. Het is ook nog eens beter voor je haar!

Je haar vaak wassen

Wanneer je je haar dagelijks wast, gaat je haar hier aan wennen. Je haar gaat wennen aan dit ritme en dus ook wennen aan het feit dat het vet mag worden. Dat wil je dus niet hebben! Het is beter voor je haar om het minder vaak te wassen. Als je je haar te vaak wast, kan het je natuurlijke gezonde voedingstoffen uit je haar verwijderen. Dit zorgt er weer voor dat je haar droog en beschadigd blijft!

Hoe ging het op TikTok?

TikTokker Haylee (@_theredhead) deelt via TikTok dat zij in 2018 is begonnen met haar haar minder vaak te wassen. Na een jaar vol ’trainen’ door het minder te gaan wassen is ze eindelijk bij het resultaat wat ze wilde behalen. Ze wast nu één keer in de maand nog maar haar haar. Heel soms wast Haylee toch twee keer haar haar omdat ze gewoon aanvoelt dat het nodig is. Het kostte Haylee een jaar lang best wel wat moeite en vet haar maar het is haar dan eindelijk gelukt!

@_theredhead Reply to @kerrymcgirr1 im working on a guidebook for hair training RIGHT NOW for u guys 🖤 #hairtok #hairtraining #CloseYourRings ♬ original sound – Haylee J

Wat kun je nog meer doen om je haar minder snel vet te maken?

Om vet haar te voorkomen kun je nog meer dingen doen dan het alleen minder vaak wassen. Het is sowieso slim om op een dag een stuk minder aan je haar te zitten dan normaal. Door bijvoorbeeld een staart in je haar te doen zit je er al minder aan. Verder kun je tussendoor je haar ook alleen met water wassen voordat je het weer een keer goed met zeep gaat wassen.

Lees ook: 5 tips tegen het voorkomen van vet haar