Voel jij je regelmatig uitgeput, doodmoe en overwhelmed? Misschien komt dit doordat je bepaalde dingen doet die je heel veel energie kosten. Daar kun je het beste zo snel mogelijk mee stoppen, want dat is nou eenmaal zonde van je energie. Zo kun je de energie in dingen steken die echt wat opleveren! Dit zijn vijf dingen die heel veel energie kosten zonder dat je het doorhebt.

dingen energie kosten
Bron: Pinterest

Dingen die heel veel energie kosten – zonder dat je het doorhebt

Er zijn dingen die je ongemerkt meer energie kosten dan je eigenlijk zou denken. We zetten dingen die heel veel energie kosten op een rijtje.

1. Je leeft in een rommeltje

Ze zeggen het niet voor niets en het is écht waar: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Stel jij dat opruimen, verbouwen en schoonmaken al weken uit? Tijd om actie te ondernemen, want het zal je goed doen. Echt waar.

2. Je zegt te veel ‘ja’

Het is onwijs belangrijk dat je je eigen grenzen blijft bewaken! Nee is ook een antwoord dus je mag dat ook zeker gebruiken als je ergens geen zin in hebt. Als je altijd maar ja zegt, kost dit je meer energie en dat is het niet waard.

3. Je stelt vervelende to do’s uit

Afstrepen werkt om het beter op een rijtje te krijgen. Het is dan ook tijd om een to-do lijstje te maken en deze ook echt af te werken. En dan te beginnen met de meest vervelende dingen. Op die manier zal je merken dat er steeds meer last van je schouders afvalt.

4. Je bent altijd aan het multitasken

Door één ding tegelijk te doen, kun je taken sneller afronden. Ook dit zorgt ervoor dat je meer ruimte creëert in je hoofd. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je energie overhoudt voor andere dingen.

5. Je staat altijd ‘aan’

We staan tegenwoordig de hele dag ‘aan’. Hierdoor hebben we eigenlijk nooit echt de tijd om tot rust te komen. Dit kost uiteindelijk veel energie en zorgt ervoor dat we onszelf niet op de eerste plek zitten.

Lees ook: Ben je moe? Van deze dingen krijg je weer energie