Zwangerschap is een bijzondere en mooie, maar ook zeker een zware periode voor een vrouw. Geen wonder dat veel zwangere vrouwen zich mateloos kunnen ergeren aan opmerkingen van andere mensen. Het dragen van een kindje is al zwaar genoeg dus die vervelende opmerkingen zijn zeker niet gewenst. Ook al zijn ze soms goed bedoeld. Dit zijn dingen die je beter niet tegen een zwangere vrouw kunt zeggen.

Dingen die je beter niet tegen een zwangere vrouw kunt zeggen

Er komt van alles bij kijken wanneer je een kindje draagt. Het is voor lang niet iedereen alleen maar leuk, dus sommige opmerkingen vallen simpelweg gewoon verkeerd. Er zijn een aantal dingen die je beter niet tegen een zwangere vrouw kunt zeggen.

1. ‘Weet je zeker dat je geen tweeling krijgt?’

Dit is een echte classic als het gaat om foute opmerkingen tegen zwangere vrouwen. Iedere vrouw zal er anders uitzien tijdens een zwangerschap dus soms is de buik nou eenmaal wat groter dan je misschien gewend bent. En juist die grote buik zorgt er al voor dat het fysiek best wel zwaar wordt voor een vrouw. Het is dan niet per se leuk om deze vraag telkens te moeten beantwoorden. Hoe onschuldig het ook lijkt!

2. ‘OMG! Je hebt echt een mega buik!’

We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen waarom ook zo’n opmerking verkeerd kan vallen.

dingen die je beter niet tegen een zwangere vrouw kunt zeggen
Bron: Pinterest

3. ‘Mijn dochter/vriendin/zus/nicht is veel verder dan jij, maar heeft lang nog niet zo’n buik.’

Zoals we net al even zeiden: iedere vrouw is anders en dat betekent ook dat iedere zwangerschap anders is. Je kunt het gewoon niet met elkaar vergelijken! Juist doordat je iemand vergelijkt met anderen kan het zorgen voor onzekerheid. Doe dit dus niet!

4. ‘Wacht maar totdat…’

Natuurlijk komt het uit een goed hart en is er zeker geen intentie om iemand de stuipen op het lijf te jagen, maar verhalen over eigen ervaringen vallen niet altijd in goede aarde. Al helemaal niet als het gaat over bevallingen.

5. ‘Tijdens mijn bevalling gebeurde er….’

Dit soort horroverhalen helpen gewoon niet als iemand nog moet bevallen. Het is waarschijnlijk allemaal goed bedoeld, maar je kunt beter gaan voor een positievere aanpak. Wens iemand bijvoorbeeld veel succes of steek iemand een hart onder de riem. Geen enkele bevalling is hetzelfde dus een zwangere vrouw heeft helemaal niets aan jouw vervelende ervaring.

6. ‘Ik zou het zo doen’

Advies is goedbedoeld, maar als er niet om gevraagd wordt kun je het beter achterwege laten. Zwangere vrouwen moeten al dealen met zo veel nieuwe indrukken en hoe dan ook komt het uiteindelijk goed. Laat de adviezen dus maar over aan de doktoren en andere specialisten.

Lees ook: Op deze leeftijd worden vrouwen gemiddeld voor het eerst zwanger