Iedereen kent elkaar, op de fiets naar school en heel veel rust. Het was super fijn om op te groeien in een dorp, maar er zaten soms ook nadelen aan. Bracht jij je jeugd ook door in een klein plaatsje? Dan herken je deze dingen vast.

dorp FEM FEM

De fiets was je beste vriend

Weer of geen weer, alles moest op de fiets gedaan worden. En dan hebben we het niet over enkele minuten, maar minimaal een half uur. Gelukkig fietste je altijd naar school met een grote groep, dat maakte de rit een stuk gezelliger.

Niemand kent jouw woonplaats

De naam van je dorp gebruikte je nooit, want niemand kende het toch. Je zei maar gewoon “Ik woon in de buurt van…”. Scheelde altijd heel veel verbaasde gezichten.

De deur was altijd open

Een sleutel had je niet eens bij je, de achterdeur was altijd open. Iedereen kwam via deze ingang binnen.

Een roddelblad was er niets bij

Op een plek waar iedereen elkaar kent, wordt veel geroddeld. De roddels werden binnen no time verspreid, en als het over jou ging was je toch echt de pineut. Of het nou over je outfit ging of over jongens, er was altijd iets om over te praten.

Lange reistijd

Na de middelbare school studeren? Heel leuk, maar je moest wel rekening houden met de langere reistijd. Denk aan heel vaak overstappen en ’s ochtends heel vroeg op.

Een praatje maken met iedereen

Eventjes naar de supermarkt ging nooit zo snel als je dacht. Je kwam altijd wel bekenden tegen, waar je uiteindelijk een half uur mee stond te kletsen. Gezellig, maar niet als je super veel haast had!

Toch is het altijd fijn om in je oude vertrouwde dorp terug te komen. In welk dorp ben jij opgegroeid?

Reis jij wel eens met het openbaar vervoer? Dan herken je deze irritaties sowieso!