Je eenzaam voelen is heel erg vervelend. Je hoeft je niet alleen maar eenzaam te voelen als je alleen bent, maar dit kan ook als je in het gezelschap van anderen bent. Deal je wel eens met eenzaamheid? Dit kan je eraan doen.

eenzaam voelen

Dingen om te doen wanneer je je eenzaam voelt

Je eenzaam voelen is heel erg vervelend. Deze dingen kun jij dan ook het beste doen wanneer jij last hebt van een eenzaam gevoel!

Bedenk voor jezelf waarom je je eenzaam voelt

Je moet over een paar dingen nadenken als je je eenzaam voelt. Zo moet je na gaan denken over op welke momenten je je eenzaam voelt. Verder zou je ook eens moeten kijken wat je zou willen veranderen aan je leven. Door zelf dingen in je leven te veranderen kan je je minder eenzaam voelen.

Deel je passies

Vind je het heel erg leuk om te tekenen, fotograferen of sporten? Deel deze passie dan met iemand anders. Samen een passie met iemand anders uitoefenen is toch veel leuker dan alleen?

Buiten zijn

Op social media lijkt het altijd alsof iedereen het altijd zo leuk heeft buiten. Jij zit maar thuis in je eentje en voelt je eenzaam. Ga er dan gewoon in je eentje op uit en meng je tussen de andere mensen.

Kom zelf met plannen

Voel je je eenzaam terwijl je wel allemaal mensen om je heen hebt? Wacht dan een keer niet af en kom zelf met ideeën om te gaan doen met je vrienden. Na dit te doen voel jij je een stuk minder eenzaam.

Maak weer contact met oude contacten

Je hebt vast wel een vriendin waar je het heel erg goed altijd mee kon vinden. Dat contact kan verwaterd zijn, maar waarom zou je haar niet weer eens een berichtje sturen?

Doe de dingen alleen

Wanneer je je eenzaam voelt is het erg lastig om dan juist allemaal dingen alleen te gaan. Wil je toch heel graag bijvoorbeeld naar de bioscoop, maar je weet niet met wie? Doe het dan lekker alleen! Anders maak je de drempel voor jezelf alleen maar hoger voor later.

Online contact maken

Een van de vele mooie dingen van internet is dat je contact kunt maken met mensen van over de hele wereld. Er zijn tegenwoordig genoeg apps die helemaal in het teken staan van vriendschappen maken.

Lees een boek

Door een boek te lezen, kun je in het hoofd van personages of vertellers kruipen. Het zal je helpen te begrijpen hoe andere mensen denken en het kan je helpen om je meer verbonden te voelen.

Leer nieuwe dingen

Wanneer je enthousiast bent over iets wat je aan het leren bent, of het nu een nieuwe taal of een nieuwe vaardigheid is, kun je je misschien beter voelen. Het kan misschien ook deuren openen om allemaal nieuwe mensen te ontmoeten.

Professionele hulp

Eenzaamheid kan zo erg worden dat je er lichamelijke klachten van kan gaan krijgen. Heb je het idee dat het je leven heel erg begint te beïnvloeden? Dan is het erg handig om eens professionele hulp te gaan zoeken.

Lees ook: Eenzaam in een relatie? Zo geef jij je relatie een boost