Een airfryer is ideaal; je kan er immers van alles indoen en je eten komt er altijd perfect bereid uit. Toch geldt dit niet altijd. Dit zijn dingen die je niet in de airfryer mag doen.

Welke dingen mag je niet in een airfryer klaarmaken?

Van frietjes tot bananenbrood, en van groenten tot zalm. Je kunt eindeloos veel dingen bereiden in de airfryer. Toch moet je de volgende dingen nooit in een airfryer doen.

Alles met ‘nat’ beslag

Helaas werkt ‘nat’ beslag zoals tempura niet in een airfryer. Dit natte beslag heeft namelijk enorm hete olie nodig wat je alleen in een frituurpan hebt. Die krokante goudbruine korst op je vis ga je helaas niet krijgen..

Broccoli

Oke, je kunt broccoli gewoon in de airfryer bereiden, maar het komt er al snel super droog uit. Gewoon niet lekker dus. Dit komt omdat broccoli niet veel vocht bevat. Onze tip: doe één of twee eetlepels vocht bij je groenten, zodat ze lekker knapperig blijven.

Een hele kip

Deze spreekt misschien wel voor zich, maar toch zien we het gebeuren. Het mandje van de airfryer is simpelweg te klein waardoor de lucht niet genoeg ruimte heeft om te circuleren. En niemand zit op een halfgare kip te wachten.

Rijst

Om rijst te koken het je water nodig, géén droge lucht. Doe rijst dus niet in de airfryer. Dit gaat simpelweg niet werken.

Spinazie

Spinazie is een bladgroente en zal door de hete lucht compleet uitdrogen. Geen succes dus, tenzij je spinazie chips wilt maken.

Popcorn

Je zou misschien denken dat het super slim is om popcorn in de airfryer te maken, maar dit werkt helaas niet. De temperatuur van de airfryer is te laag om popcorn te maken. Je zult je popcorn voortaan dus echt in de magnetron of in een pannetje op het vuur moeten maken.

Steak

Oke, over deze valt te twisten. Feitelijk kun je een steak in de airfryer maken, maar of hij net zo lekker is als in de pan? Guess not.

Zachte kazen

Je raadt het al; zachte kazen gaan smelten. Niks is viezer dan aangekoekte kaas schoonmaken.

Lees ook: Deze loempia frikandel uit de airfyrer eet jij op de volgende borrel