Soms heb je van die Nederlanders die denken *exotisch* te doen door kip madras van Knorr Wereldgerechten te serveren tijdens het avondeten (om 17:30, dat dan weer wel). Voor precies die mensen hebben we een leuk receptje gevonden: de loempia frikandel.

loempia frikandel recept
Foto van FavorFlav

Wat is Fusion?

Fusion is een stijl van koken waarin je elementen uit verschillende keukens samenbrengt. Denk aan een Mexicaanse stamppot met tacokruiden en nacho’s of Turkse tapas. Nu zijn sommige van deze gerechtjes best lekker, en zouden we best wel eens uit onze comfort zone willen treden om deze te proberen, maar toch zetten we bij het volgende recept onze vraagtekens.

Zo maak je een loempia frikandel

Oke, houd je vast. We gaan je nu vertellen hoe je een loempia frikandel maakt. Eigenlijk is het super simpel en kan je zelf best verzinnen hoe je deze Chinees-Nederlandse delicatesse maakt. Het is namelijk gewoon een frikandel gewikkeld in een loempia-vel. Hierna wordt hij gefrituurd (dit kan in de airfryer) en eet je hem met chilisaus. Curry mag ook!

Natuurlijk zouden we stap voor stap uit kunnen leggen hoe dit in zijn werk gaat, maar een filmpje zegt meer dan duizend woorden. Dus, kijk en leer.

Hoe gezond zijn snacks uit de airfryer?

Je zal wel begrijpen dat dit niet de meest voedzame snack is, en je deze dan ook beter links kunt lagen liggen als je probeert af te vallen (net als deze voedingsmiddelen). Maar toch helpen we je een handje om hem net iets minder vet te maken. Je kunt de loempia frikandel namelijk in de airfryer ‘frituren’ waardoor hij minder vet bevat (en je er dus meer kunt eten ;). Het is namelijk zo dat snacks uit de airfryer een stuk gezonder zijn dan uit de ouderwetse frituurpan.

Lees ook: Dit oreo sushi recept is het beste van beide werelden