Eigenlijk gaan we er automatisch vanuit dat de man betaalt wanneer we op date gaan. Hoezo eigenlijk? For some reason lijkt het soms vanzelfsprekend en je kijkt er daarom ook raar van op als hij de rekening wilt splitsen. Weten waarom hij dat doet? Er zit namelijk gewoon een reden achter en wij hebben ze voor je op een rijtje gezet zodat jij die mannen iets beter begrijpt.

rekening betalen FEM FEM

Het is 2018, dus eerlijk dames, we snappen heus dat het in het verleden zo was dat iedereen er van uit ging dat de man ging betalen, maar wat is er mis met een dame die een keer afrekent? Afijn, ging je er toch nog steeds van uit maar meneer wilde splitsen of niet betalen, dit zijn de redenen waarom:

Hij wilde de rekening splitsen

Wanneer je al meerdere dates hebt gehad, kan hij op een gegeven moment verwachten dat jij ook een keer gaat meebetalen. Je hoeft dan niet volop de hele rekening te betalen, maar een deel daarvan zou hij wel netjes vinden.

Hij wil het hierbij laten

Het klinkt hard, maar het is helaas wel de realiteit. Soms klikt het gewoon niet. Hij weet dat het niks gaat worden en ziet het nut er niet van in om te gaan betalen. Want kom op. Als een man je echt ziet zitten, doet hij hier niet moeilijk over.

Hij vond dat het jouw beurt was om te betalen

Misschien heb je al meerdere dates met deze persoon gehad en heeft hij al die keren betaald. Hij vindt dat het ook een keer jou beurt is om te betalen. Op dit punt kan dit erg begrijpelijk zijn. Je wilt toch sterk en onafhankelijk overkomen!

Hij kreeg de indruk dat het niet serieus was

Zat je continu op je telefoon? Liet je een onge├»nteresseerde indruk achter? Dan kreeg hij waarschijnlijk de indruk dat je niet serieus was en het eigenlijk alleen deed omdat je het ‘gewoon leuk’ vond. Misschien bedoelde je dit niet zo, maar dit kan wel een aanleiding zijn.

De eerste date was geslaagd; wat nu?