Je hebt de eerste date overleefd en het was eigenlijk nog veel leuker dan je dacht, geslaagd zelfs. Hij of zij leek het ook naar z’n zin te hebben en daardoor hoop je dat het wederzijds is. Wanneer het einde van de date nadert, word je plotseling toch een beetje zenuwachtig, want hoe gaat dit aflopen? Wij helpen je: dit is wat je moet doen na een geslaagde eerste date.

De eerste date was geslaagd wat nu fem fem

Onzekerheid na de date

Hoe nemen we afscheid, spreken we nog een keer af en wie appt wie? Net voordat de date eindigt gaan er honderden vragen door je hoofd, waarop je het antwoord niet weet. Je bent ervan overtuigd dat de ander leuk is en er hing zelfs een bepaalde spanning. Toch weet je het ineens niet meer. Gelukkig merk je bij het afscheid al snel genoeg wat de ander wil, ga hier gewoon in mee. Wanneer jullie tijdens de date een bepaald onderwerp hebben besproken, kun je hier vervolgens via WhatsApp verder over praten. Op deze manier komt die tweede date ook weer meer in zicht. Ja, jij kan ook gewoon het eerste bericht na de date sturen.

you wanna kiss me? fem fem

Wees duidelijk, maar niet té duidelijk

Er bestaat ook zoiets als té duidelijk laten merken dat je de date leuk vond. Het is fijn om te horen dat het gevoel wederzijds is, maar wanneer iemand het té duidelijk laat merken, wordt ook dat soms wat ongemakkelijk. Laat daarom wel altijd weten dat je het gezellig vond en zeker in bent voor een tweede date. Wanneer jullie er hetzelfde over denken is die datum nog maar één stapje verwijderd. Het hoeft ook allemaal niet te gehaast te gaan, geef  jezelf ook wat tijd om na te denken.

Kap even met hard to get spelen

Wanneer iemand interesse in jou heeft, is dat juist leuk om te weten. Jij zou het willen weten van je date, dus waarom zou jij zelf onduidelijk doen? Vaak wordt er juist ‘hard to get‘ gespeeld wanneer iemand geïnteresseerd is. Dat maakt het spannend en moeilijk voor de ander, denken we. In sommige gevallen klopt dit ook, maar het kan ook zo zijn dat de ander oprecht denkt dat jij geen interesse hebt. Tja daar laat je dan een hele knappe kans liggen… Ook kan het voorkomen dat de ander hier totaal geen zin in heeft, omdat dit geen goede basis legt voor een gezonde relatie. Hierin is het juist belangrijk dat je eerlijk bent tegen elkaar en met spelletjes kom je niet ver.

Lees ook over alles wat je denkt tijdens een eerste date.