Lang haar, de bob, laagjes of highlights. Er zijn tal van verschillende kapsels en bij iedereen past weer een ander soort. Ook bij jou. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar welke vorm jouw gezicht heeft. Sommige kapsels complimenteren namelijk jouw gezicht een stuk meer dan andere. Wel is het natuurlijk fijn dat jij een kapsel kiest die jij zelf ook mooi vindt.

Ben jij benieuwd naar welk kapsel het beste bij jou past? Wij hebben alle gezichtsvormen op een rijtje gezet met daarbij de mooiste kapsels, zodat jij volgend seizoen misschien wel met een nieuwe hair-do loopt!

Rond gezicht

Heb jij een rond gezicht? Dan herken je dat misschien aan wat vollere wangen en een wat minder sterke kaaklijn. Lange manen passen het mooist bij jou aangezien deze de rondingen in je gezicht wat laat verdwijnen. Daarbij is een golvend of krullend kapsel erg mooi aangezien deze wat volume brengen. Ook kan je werken met highlights, deze brengen een nuance terug in je haar.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner) op

Vierkant gezicht

Wanneer je een vierkant gezicht hebt dan is de lengte van jouw hoofd wat langer dan de breedte. Ook kan je dit herkennen aan een sterke kaaklijn, die willen mensen vaak accentueren maar er zijn ook vrouwen die deze juist wat willen terugbrengen. Bij jouw staat elke lengte mooi. Een bob past dan ook prachtig. Het is fijn dat je volume toevoegt aan je kapsel aangezien je gezicht misschien wat hard kan overkomen. Door verschillende kleuren te gebruiken, verzacht dit je look.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid) op

Hartvormig gezicht

Wanneer je een hartvormig gezicht hebt heb jij een puntige en smalle kin, met een wat breder voorhoofd. Ook zijn je jukbeenderen erg aanwezig. Je wil dan ook zorgen dan je kin wat minder opvalt en jij je gezicht hierdoor wat verzacht. De voorkant van jouw gezicht is voor jou the key tot een mooie look. Volumineuze plukken of een pony zou daarom bij jou perfect passen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Karlie Kloss (@karliekloss) op

Lang gezicht

Twijfel je of je een lang gezicht hebt? Kijk dan naar je jukbeenderen, voorhoofd, en kin. Wanneer deze allemaal even smal of breed zijn dan heb je waarschijnlijk een lang gezicht. Een coupe waarbij je nuance brengt in je gezicht past daarom erg mooi bij jou. Denk aan een zijdelingse pony, die over je wenkbrauwen valt. Zo breng je wat levendigheid in je gezicht.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Gisele Bündchen (@gisele) op