Aangezien we deze winter voornamelijk in onze grijze sweatpants achter onze laptop hebben doorgebracht, is het hoog tijd om ons leven weer wat kleurrijker te maken. Deze lente en zomer staan dan ook in het teken van regenboogkleuren. Dit zijn dé lente- en zomerkleuren van 2021!

De kleuren van het jaar

Kleureninstituut Pantone heeft twee kleuren gekroond tot de kleuren van het jaar 2021: Ultimate Gray en Illuminating Yellow. De combinatie van deze twee kleuren zouden perfect passen bij het jaar 2021. De gele kleur staat voor optimisme en sunshine terwijl de bescheiden kleur grijs staat voor kalmte, stabiliteit en veerkracht. Deze combinatie van kleuren is dan ook terug te vinden in de natuur: denk aan kiezelsteentjes op het strand. De kleuren symboliseren kracht en hoop, iets wat veel mensen wel kunnen gebruiken in 2021.

@Dezeen
@Dezeen

Van grijs naar turquoise

Wie geen grijs meer kan zien dit jaar, hoeft zich geen zorgen te maken. We zullen dit jaar zeker niet alleen grijstinten op de catwalk zien, aangezien het hele regenboogpalet aan kleuren aan bod zal komen. Zachte, bescheiden kleuren zullen dit jaar doorlopen in hun felle, opvallende variant. Zo zal grijs komende zomer plaats maken voor zee-achtige, turquoise tinten. Deze blauw/groene kleur zal jouw outfit een frisse, vrolijke vibe geven.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door DODO BAR OR (@dodobaror)

Van pastelgeel naar optimistisch geel

Zoals Pantone al heeft voorspeld, zal de mellow yellow komende zomer ingeruild worden voor een fellere, Illuminating Yellow. Hoe mooi we de zachte pastelkleur ook vinden, het is hoog tijd voor een meer uitgesproken geel die jou letterlijk en figuurlijk het zonnetje in huis maakt. Wie wil er nou niet optimisme en vrolijkheid uitstralen?

Van softpink naar magenta

Naast pastelgeel is ook pastelroze een trending kleur. Deze zoete, lieve kleur zal dit jaar de spotlight moeten delen met een harde, opvallende kleur magenta. Met een fantastische paarsroze outfit zullen deze zomer alle ogen op jou gericht zijn. Een beetje indruk maken is nooit verkeerd toch?


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door RVNG (@rvngcouture)

Van oranje naar vuurrood

Naast de frisse sinaasappel-oranje zal dit jaar een vurig rode kleur weer op de catwalk verschijnen. Hoewel de kleur oranje voor veel mensen al uitdagend genoeg is, kan de kleur rood dit jaar niet ontbreken in jouw kledingkast. Deze kleur is een echte blikkenvanger!

Van lichtgroen naar diepgroen

Voor de fashionistas die niet bang zijn om een beetje te experimenteren, is de neon-achtige kleur groen dit jaar dé trend. Vind je deze vrolijke kleur toch iets te opvallend? Dan is het goed om te weten dat de klassieke kleur diepgroen ook weer trending wordt dit jaar. Er zijn genoeg tinten om uit te kiezen!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bershka (@bershka)

Nieuwsgierig naar andere modetrends van dit jaar? Check hier de perfecte hoeden voor 2021!