Soms is je haar wassen met shampoo en conditioner niet genoeg. Je haar heeft af en toe extra voeding nodig, omdat het futloos en slap aanvoelt. Een masker helpt hier goed tegen, maar velen bevatten parabenen, sulfaten en soms alcohol. Dit is schadelijk voor je hoofdhuid. Gelukkig kan je zelf heel makkelijk een natuurlijke haarmasker maken.

Healthy food concept

Foto via Istock

Avocado masker

Avocado is heerlijk om op te eten. Maar wist je dat het ook het perfecte ingredi├źnt is voor een zelfgemaakte haarmasker? Het werkt het beste voor mensen met droog en dof haar, omdat het je haar zacht, dik en glad maakt. Neem een halve avocado en meng het met heet water en honing totdat het een glad mengsel is. Laat het een kwartiertje intrekken en spoel het af met lauwwarm water. Geniet nu van je stralende haar!

Yoghurt masker

Een yoghurt masker is perfect voor de mensen die teveel stylingsproducten gebruiken. Je krijgt een mooie frisse glans over je haar en door het proteïne gehalte maakt voelt het een stuk sterker aan. Masseer een half glas yoghurt in licht vochtig haar en laat het ongeveer 20 minuten intrekken. Spoel het daarna af zoals je dat gebruikelijk doet.

Ei masker

Ei? Ja, het werkt echt! Het klinkt misschien niet heel fris, maar het geeft je haar een boost en het werkt verfrissend. De eiwitten in de eieren helpen bij het voeden van de haarwortels. Ook zorgt de vitamine A ervoor dat je haar wordt beschermd tegen breuken en vitamine B12 zorgt ervoor dat je haar sneller groeit. Het is ook nog is het ontzettend makkelijk om te maken. Mix een eierdooier met 2 eetlepels olijfolie, een kop melk en citroensap door elkaar. Spoel het na 20 minuten af met koud water.

Kokosolie masker

Kokosolie helpt perfect voor de mensen die last hebben van droog en beschadigd haar. Neem 2 eetlepels kokosolie en meng dit met olijfolie. Breng dit vervolgens aan op vochtig haar en doe een vochtige handdoek in de magnetron en wikkel dit om je haar. Wacht nu een half uurtje totdat alles goed is ingetrokken. Spoel vervolgens alles goed uit en enjoy your healthy hair!

Havermout masker

Havermout helpt roos en een jeukende huid tegen te gaan. Het is super makkelijk om te maken. Mix een eetlepel havermout met een eetlepel verse melk en een eetlepel amandel. Breng dit mengsel aan op droog haar en laat het ongeveer 20-25 minuten intrekken. Zeg maar vaarwel tegen je jeukende huid!

hair

Lees ook: alles wat je wilt weten over jouw haartype en hoe je het het beste kunt verzorgen.