Jij bent jaloers op je vriendin haar stijle lokken, het zit altijd goed. Maar zij is jaloers op jouw volle bos krullen, daar zit tenminste volume in. We hebben altijd wel iets aan te merken op onze eigen haardos. Maar door precies te weten wat voor haartype je hebt, kun je het op de beste manier verzorgen, zodat jouw lokken altijd stralen.

haartype-verzorging-femfem

Stijle lokken

Bij stijle lokken kan het soms lastig zijn om er volume in te krijgen. Toch zijn er ook weer verschillende soorten binnen deze categorie. Wij vertellen je hoe het het beste kunt verzorgen.

Dun, sluik haar


Wanneer jij je haar wilt krullen, blijft het hooguit tien minuten zitten, maar daarna is alles weer stijl. Het kan er sluik uitzien en naast je gezicht gaan hangen. Het beste kun je droogshampoo bij de hand houden. Deze heb je in mini-edities, waardoor je ze gemakkelijk in je tas kunt stoppen. Droogshampoo zorgt ervoor dat je wat meer volume krijgt. Probeer ook zware conditioners te vermijden die je haar naar beneden doen hangen.

droogshampoo-haartype-femfem
haartype-droogshampoo-femfem

Stijl, wat voller, licht gekruld aan de onderkant


Jouw haar is iets dikker, waardoor het niet echt sluik te noemen is. Aan de onderkant krult het licht, maar het is geen echte krul te noemen. Gebruik een dry texturizing spray om wat volume te creëren en je haar structuur te geven. Spray dit lichtjes in de puntjes van je haar voordat je gaat föhnen.

haartype-dry-texturizing-femfem
dry-texturizing-haartype-femfem

Gedeeltelijk stijl met een lichte slag


Dit haartype is voornamelijk stijl, maar met een beetje slag er in. Het is een stuk dikker dan de vorige twee haartypes, jij hebt dus niet per se iets nodig voor volume. Maar om te voorkomen dat je haar gaat pluizen zodra jij een stap buiten zet, kun je het beste een serum gebruiken en je föhn op de ‘koudste’ stand zetten.

serum-haartype-femfem
haartype-serum-femfem

Volle bos krullen

Iedereen is jaloers op jouw krullen, maar jij vindt het maar irritant. Je hebt zo je lucky day waarbij je haar ineen keer goed zit, maar die zijn zeldzaam. Het is moeilijk om die krullen in bedwang te houden, want ze houden ervan om hun eigen weg te gaan.

Weelderige krullen die hun eigen weg gaan


Dit haartype wordt ook wel gezien als the out of bed look. Iedere krul is anders, de een mooier dan de ander. Velen meiden met dit haartype stijlen haar lokken om er enigszins controle over te hebben, maar dit is zonde. Laat je natuurlijke krullen stralen door wat zoutspray in je natte haren te sprayen, het vervolgens aan de lucht te laten drogen en misschien die ene krul die niet mee wil werken te krullen met een krultang.

zoutspray-haartype-femfem
haartype-zoutspray-femfem

Gestructureerde krullen


Sommige vrouwen hebben het geluk van natuurlijke prachtig gevormde krullen. Deze krullen kun je het beste behandelen door er wat mousse in te kneden en te drogen met een diffuser. Maak je look af door wat voedende olie in de puntjes te wrijven. Probeer voor de rest van de dag zo min mogelijk aan je haar te komen, op deze manier blijven je krullen het mooist.

mousse-haartype-femfem
haartype-mousse-femfem

Kleine krullen, dik haar, veel volume


Deze volle bos krullen kunnen lastig zijn om in bedwang te houden. De ene dag zitten ze perfect, de andere dag kun je er geen positief woord over kwijt. Dit haartype is gevoelig voor hitte. Het beste is daarom om het haar wanneer het nog nat is in te smeren curl styling product en het vervolgens te wikkelen in een t-shirt of een microvezel handdoek. Hierdoor voorkom je pluis en het resultaat zijn prachtige krullen.

curl-styling-haartype-femfem
haartype-curl-styling-femfem

Wil jij een keer iets anders met je lokken? Lees dan in dit artikel wat de mooiste haartrends voor 2018 zijn.