Heeft je moeder je hele jeugd tegen je aan lopen zeuren? Dan is het toch niet voor niks geweest! Dochters van zeurende moeders worden later namelijk succesvoller.

Dochters van zeurende moeders worden een stuk succesvoller

Wait.. what? Onderzoekers hebben onderzoek gedaan aan de Universiteit van Essex naar de opvoeding en de band tussen moeder en dochter. Nu bleek het dat wanneer je een zeurende moeder hebt, je later een stuk succesvoller bent! Ondanks dat dit vroeger natuurlijk niet gemakkelijker was (want: je wilde ook een keer niet je kamer opruimen en tot 3 uur ’s nachts in de stad blijven) mag je je moeder nu stiekem heel dankbaar zijn.

Wat zegt het onderzoek?

Het onderzoek is eerder een studie, aangezien deze enorm lang heeft geduurd. Onderzoekers volgden zes jaar lang 15.000 meisjes van de leeftijden van 13 en 14 jaar. Wat de onderzoekers opviel is dat een zeurende moeder enorm veel positieve gevolgen met zich meebracht. Zelfs al op korte termijn! Van de dochters met zeurende moeders gingen er veel na de middelbare school verder studeren, en hadden ze ook een grotere kans op meer salaris. Hoe de onderzoekers hebben beslist of een moeder wél of niet-zeurend is, dat weten we helaas niet. Stiekem zijn we best wel benieuwd welke schaal ze hiervoor hebben gebruikt.

There’s more; de kans op tienerzwangerschap was ook een stuk kleiner bij de dochters met een zeurende moeder. For the record; dit staat los van het succes van de dochters. Het is simpelweg een bijkomstig feitje uit het onderzoek.

Natuurlijk bepaalt elke dame haar eigen succes en is een zeurende moeder helemaal niet fijn. Maar in plaats van te gaan schreeuwen wanneer je moeder zegt dat je je kamer op moet ruimen, kun je de volgende keer gewoon ‘dankjewel’ zeggen!

Lees ook: Bewezen: bellen met je moeder is goed voor je gezondheid