Het was natuurlijk even wachten tot Netflix zou komen met een documentaire over het meisje wat op 3 mei 2007 verdween uit een appartementencomplex in de Algarve en vanaf morgen is het er eindelijk. Alsnog is het onduidelijk wat er nou precies met haar is gebeurd maar de langverwachte documentaire over Madeleine McCann lanceert vrijdag op Netflix.

Beeld van Madeleine uit 2007 toen ze net werd vermist
Beeld van Madeleine uit 2007 toen ze net werd vermist

Maddie McCann

Het verhaal kennen jullie hoogstwaarschijnlijk wel. Twaalf jaar geleden was Madeleine samen met haar ouders, broertje en zusje op vakantie in Portugal. Terwijl haar ouders een hapje aan het eten waren in een tapasbar, lagen de drie kinderen te slapen in de appartementencomplex Praia da Luz in de Algarve. Tijdens de derde controle om te kijken of het allemaal goed ging met de kinderen kwam Kate, de moeder van Maddie, erachter dat ze was verdwenen.

De documentaire

Als er iets is wat altijd goed scoort op Netflix zijn het de documentaires wel. in 2017 besloot Netflix dat ze een docu wilde maken over de vermissing van Maddie, iets waar haar ouders absoluut niet aan wilden mee werken: “Kate en Gerry hebben hier niet om gevraagd en zien niet hoe de documentaire kan helpen bij de zoektocht naar Maddie. Zij hebben er dan ook voor gekozen om niet deel te nemen.” Toch ging Netflix door met het maken van de docu waar ze onder andere praten met de rechercheurs en journalisten die bezig zijn geweest met de vermissing.

Morgen staat de documentaire op Netflix en we hebben alvast een voorproefje voor jullie:

Nog meer Netflix nieuws: er komt een tweede seizoen van Bodyguard.