Het is vaak het leukst om behind the scenes te kijken bij grote artiesten en Netflix heeft ons inmiddels verblijd met verschillende documentaires over een aantal van de grooste namen in the music business. Maar we kunnen er nog meer verwachten in 2020! Dit zijn de meest inspirerende docu’s over vrouwelijke artiesten die je gezien moet hebben, en welke naar onze mening niet snel genoeg uit kunnen komen.

documentaires vrouwen in muziek FEM FEM

1. Homecoming: A film by Beyoncé

Beyoncé is een van de grootste artiesten ter wereld. Haar invloed op onze popcultuur was heel goed te zien tijdens haar optreden op muziekfestival Coachella in 2018, waar zij als eerste afro-amerikaanse artiest de hoofdact was. In deze Netflix documentaire krijg je alles te zien over de voorbereiding van dit legendarische optreden. Onmisbaar voor iedere Beyoncé fan!

2. Gaga: Five Foot Two

Five Foot Two geeft een exclusieve blik in het leven van Lady Gaga, en de voorbereiding van haar optreden bij de Super Bowl. Daarnaast brengt ze een album uit, krijgt ze te horen dat ze in A Star is Born gaat spelen en strijdt ze tegen haar fysieke pijn om door te kunnen blijven gaan met optreden. Deze Netflix documentaire is een echte eye opener op het gebied van het artiesten leven. Een enorme aanrader dus.

3. Taylor Swift: Miss Americana

In januari 2020 kunnen we nog een docu verwachten over het leven van een enorme ster. Miss Americana gaat namelijk over Taylor Swift. De documentaire zal niet alleen maar gaan over haar leven en carrière, maar ook over haar positie als vrouw in de muziekindustrie. In januari zullen de bezoekers van het Sundance filmfestival de documentaire alvast kunnen bekijken. Wanneer wij de film kunnen gaan zien is nog onbekend. Maar terwijl we wachten kunnen we gelukkig oneindig naar de Reputation Stadium Tour kijken op Netflix. En laten we haar rol in de film Cats niet vergeten.

4. Whitney: “Can I be me?”

Can I be me is de documentaire over het leven van Whitney Houston. De docu verteld over Whitney vanuit een ander perspectief dan we van haar gewend zijn. De film draait vooral om het leven wat Whitney niet had, maar wel had willen hebben. Het is een film vol emotie en gevoelens van onmacht. Voor iedere Whitey Houston fan is dit ongetwijfeld een must see. Maar een pakje tissues erbij houden raden wij zeker aan.

5. Rihanna en Billie Eilish: ?

Rumor has it dat er aan een documentaire over het leven van Rihanna wordt gewerkt. Amazon zou 25 miljoen dollar hebben besteed aan de film over het leven van de superster. Wanneer de documentaire eenmaal te zien is, is helaas nog onbekend. Wij kunnen in ieder geval niet wachten! Ook gaan er geruchten rond over dat er een grote som geld is neergelegd voor een documentaire over Billie Eilish. Daar houden wij dus zeker ook onze oren en ogen voor open.

Tip: luister je eigen muziek nu extra voordelig met deze JBL kortingscode!