We hebben er allemaal wel eens mee te maken: doorlekken tijdens je menstruatie. Ondanks dat je gebruik maakt van maandverband of een tampon, kan het alsnog gebeuren dat je een vlek in je ondergoed of kleding vindt. Dankzij deze tip is dat hopelijk verleden tijd.

doorlekken tijdens je menstruatie
Bron: Pexels

Struggle

Er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om het bloed op te vangen. Zo kun je gebruik maken van tampons, maandverbandjes (met en zonder vleugels), menstruatiecups of menstruatieondergoed. Hoewel we erg blij zijn met de vele opties die er zijn, blijft het een struggle. Lang niet alles werkt altijd goed genoeg. Geen dag is hetzelfde, maar ook geen ongesteldheid is hetzelfde.

Nooit meer doorlekken tijdens je menstruatie

Om te voorkomen dat je blijft doorlekken tijdens je menstruatie, is het belangrijk om erachter te komen waar jij precies doorlekt. Over het algemeen lekken alle vrouwen door in de zogenoemde ‘doorlekzone’. Dit is, zoals je waarschijnlijk wel weet, aan de ‘achterkant’ van je onderbroek. Ongeveer ter hoogte van je billen. Dat is dan ook de reden dat het meteen zo opvalt als je doorlekt.

Je kunt voor een extra lange variant van een maandverbandje kiezen, maar toch is er ook dan nog genoeg ruimte om langs het maandverbandje door te lekken. TikTok-account Beautyhacks laat in een TikTok zien hoe je dit aanpakt. Je doet om te beginnen eerst op de normale manier een maandverbandje in. Vervolges pak je een tweede maandverbandje of twee inlegkruisjes. Deze plak je in de breedte aan de achterkant van het andere maandverband in je onderbroek. Zo voorkom je dat je daar kunt doorlekken.

@beautyhacks No more period leaks, please! 🀚🏼😴 #beautyhacks #periods #girls #diy #doityourself #fyp #foryou ♬ April (No Vocals) – The Young Ebenezers

Lees ook: Huh: dit effect heeft koffie drinken op je menstruatie