Grijp jij ook meerdere keren in de week naar je scheermes voor down under? Dan wil je even verder lezen. Scheren kan namelijk vervelende gevolgen hebben als je het niet goed doet. Gelukkig zijn er een aantal tips die er voor zullen zorgen dat je zorgeloos door kunt gaat. Zó kun je de boel down under het beste scheren.

down under het beste scheren
Bron: Tara Winstead

Private parts scheren op de juiste manier

Of je nou gaat voor kaal of een landingsbaan, het is belangrijk dat je op de juiste manier scheert. Je wil immers geen vervelende gevolgen van een scheerbeurtje. Zo kan het scheren van je private parts zorgen voor de algemeen bekende rode bultjes, maar ook veel erger. Denk bijvoorbeeld aan een SOA of ontstekingen. Daarnaast kun je jezelf lelijk bezeren én kan verkeerd scheren ervoor zorgen dat je ingegroeide haartjes hebt in de toekomst. Allemaal niet prettig én de reden dat je down under goed moet opletten.

Zo kun je de boel down under het beste scheren

Allereerst is het belangrijk om te bedenken voor welke variant je wil gaan daar down under. In sommige gevallen hoeft er namelijk geen scheermes aan te pas te komen en kan dit de helft van je problemen schelen! Wil je wel helemaal kaal? Dan moet je even goed opletten.

Allereerst zorg je ervoor dat je mesje niet bot is! Een bot mesje zorgt ervoor dat het meer pijn zal doen tijdens het scheren en dat wil je natuurlijk niet. Vervolgens zorg je dat alles down under helemaal fris en fruitig is door je eerst even goed te wassen met water. Daarna smeer je de boel goed in met een scheergel of scheerolie zonder parfum. Dit zorgt ervoor dat het allemaal net wat soepeler verloopt.

Na het scheren was je alles er goed af en kun je eventueel een aftershave gebruiken. Kies er dan wel eentje zonder alcohol, want je kunt je misschien voorstellen hoe het mét alcohol zal voelen.

Lees ook: 7 redenen waarom je je schaamhaar niet zou moeten scheren