Als er iets is wat voor helse pijn zorgt dan is het wel het inlopen van je Docs. Maar ja, “wie mooi wil zijn moet pijn lijden”, toch? Hoewel dit altijd ons motto was tijdens het inlopen van onze Dr Martens, is dit helemaal niet nodig. Met deze tips loop je je Dr Martens in en voorkom je pijn en bloedblaren.

Hoe loop je Dr Martens in?

Het inlopen van Dr Martens is één van de meest pijnlijke dingen ter wereld en het lijkt alsof het een eeuwigheid duurt voordat ze lekker zitten. Wat niet veel mensen weten is dat er een aantal trucjes zijn om het inloop proces een tikje makkelijker te maken. Wie weet loop jij binnen no time op wolkjes!

#1 Liever te groot dan te klein

Het is een goed idee om je Docs ietsje te groot te kopen. Hoewel je ze een beetje uitloopt gaan te kleine docs je een hoop ellende (en blaren) bezorgen.

#2 Dikke sokken en goede zooltjes

Dikke sokken zorgen voor minder wrijving. En minder wrijving betekent natuurlijk minder blaren! En dan heb je nog die zolen, die in het begin nogal stug kunnen zijn. Een paar zooltjes zullen dan ook geen overbodige luxe zijn.

#3 Blarenpleisters

Geloof ons: als je nog geen blaren hebt, dan ga je ze vanzelf krijgen. Preventieve blarenpleisters bieden de oplossing! Je laarzen zullen minder tegen je enkels aanschuren.

#4 Bouw de afstanden op

Natuurlijk kun je geen marathon lopen op splinternieuwe Docs. Begin altijd met korte afstanden. Wandel in het begin 10 minuutjes naar de supermarkt en bouw het langzaam op.

#5 Doe je veters strak

Strik je veters extra strak om ervoor te zorgen dat je voet op dezelfde plaats blijft zitten in je schoen. Zo ga je wrijving (lees: blaren) tegen.

#6 Rek ze uit bij de schoenmaker

Misschien wel de allerbeste tips in dit rijtje. Als je je Dr Martens al in het begin laat oprekken bij de schoenmaker, zullen ze meteen een stuk lekkerder lopen. Life hack!

Lees ook: Deze 5 herfst en winter trends laten ons uitkijken na het najaar