We kennen het allemaal wel: je hebt een avondje de meest heerlijke pasta’s bij een Italiaan gegeten (en de nodige wijn gedronken) en dan komt er als kers op de taart nog een ober met shotjes Limoncello langs. Van het huis, dus afslaan gaat niet. De volgende dag word je wakker met de meest knallende koppijn. Geen wonder! Het drankje Limoncello zorgt namelijk voor de ergste kater.

Bier geeft plezier, wijn geeft hoofdpijn

En limoncello dus ook. Wijn schijnt namelijk helemaal niet de ergste kater te veroorzaken, dat doet het felgele Italiaanse drankje dat wordt gemaakt van citroenen. Vaak drink je hem aan het einde van een dinertje als “afzakkertje”. Zorg er wel altijd voor dat je hem ijs- en ijskoud drinkt! Bewaar hem dus in de vriezer. Zo zorg je dat de likeur zijn stroperigheid en friszoete smaak behoudt.

Limoncello zorgt voor de ergste kater

Limoncello zorgt voor de ergste kater omdat er een hoog alcoholpercentage van 30 procent in zit. We horen je denken: er zijn heus wel drankjes die net zoveel of zelfs meer alchohol bevatten. En dat is zeker waar. Het is echter zo dat drankjes met een hoog alcoholpercentage normaal naar azijn smaken. Limoncello, daarentegen, drinken we alsof het limonade is. Het zal daarom ook niet snel bij één glaasje blijven.. Met alle gevolgen van dien.

limoncello ergste kater

Andere sterke dranken

En hoe zit het dan met andere dranken met een hoog alcoholpercentage, als tequila? Je kunt je namelijk gegarandeerd herinneren dat je hebt gezegd dit Mexicaanse drankje nooit meer met één vinger aan te raken. 22 procent van de mensen die meededen aan een onderzoek, gaven dan ook aan een heftige kater te krijgen van tequila. Maar toch levert tequila minder slachtoffers op dan Limoncello! Dus, drink met mate ;).

Lees ook: Waarom die verschrikkelijke kater langer kan duren dan een dag