Een gezellig avondje met je vrienden houden? Je kunt natuurlijk een film kijken of een braaf potje mens-erger-je-niet spelen. Maar zo nu en dan mag er ook wel eens flink losgegaan worden. Tijd voor leuke drankspellen! Daar weten wij bij de redactie van FEM FEM wel raad mee. Lees je mee?

Drankspellen FEM FEM

Ping Pong Pang

Het maakt niet uit met wat voor drank je dit spel speelt. Wel heb je op zijn minst drie spelers nodig. The more, the merrier. Alle spelers moeten elkaar goed kunnen horen. Is iedereen voorzien van een drankje? Dan kan het spel beginnen. De eerste speler begint door het woord ‘ping’ te zeggen. Degene aan de linkerkant zegt dan ‘pong’. De persoon daarnaast zegt ‘pang’ en moet tegelijkertijd iemand aanwijzen die weer ‘ping’ moet zeggen. Als het niet snel genoeg gaat of iemand vergeet te wijzen, dan is het tijd om te drinken!

Picolo

Picolo is een leuk spel dat je met veel mensen tegelijkertijd kan spelen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met de app Picolo. Degene met de telefoon voert alle (bij)namen van iedere speler in en het spel kan beginnen. De app geeft continu opdrachten, vragen, raadsels en dilemma’s. Tijdens dit spel wordt al gauw duidelijk wie te pussy is om de waarheid te vertellen of iets spannends te doen. Gezelligheid gegarandeerd! 

Captain

Een simpel spel die het leukste is om te spelen in de kroeg. Gezellig aan het kletsen terwijl je ondertussen als Captain moet opletten of jij wel een drankje voor ligt op de rest. Anders ben je binnen de kortste keren niet meer de Captain. Je wordt Captain door bij de eerste bestelronde als eerste je biertje op te hebben. Wanneer je als Captain bij de tweede ronde een slok neemt van je tweede biertje, moet de rest zijn biertje (de eerste voor hen) atten. Doen ze dit niet? Dat hebben ze verloren en mogen ze niet meer mee doen. Als jij de Captain wilt worden, dan moet je sneller drinken dan de huidige Captain. Good luck.

Fuck de dealer

Dit spel speel je met meer dan twee personen. Een van de spelers begint als dealer. De speler links van hem noemt een waarde van 2 tot en met Aas. Is dit goed? Dan wordt de kaart open op de tafel gelegd en drinkt de dealer 4 slokken. Niet goed? Dan geeft de dealer aan of de kaart hoger of lager is dan de genoemde kaart is. De speler mag nog een keer raden. Dit keer wel goed? Dan moet de dealer 2 slokken drinken. Heeft de speler het alsnog fout, dan moet hij/zij drinken. Vervolgens gaat de beurt naar de volgende speler. Als drie spelers het achter elkaar het fout hebben geraden, wordt de persoon naast de dealer de volgende dealer.

Boeren

Dit spel speel je met een pakje kaarten en het liefst in de kroeg, want dat is natuurlijk het aller gezelligste. Elke speler moet om de beurt een kaart uit de stapel pakken. De persoon die de eerste boer pakt, mag kiezen welk drankje er gedronken gaat worden. Degene die de tweede boer pakt, moet het gekozen drankje bestellen en betalen. Heb jij even pech… Of valt het mee? Wanneer je de derde boer pakt, moet je één slok nemen van het drankje. Ben jij degene die de laatste boer uit het spel haalt? Dan moet jij het drankje atten. Succes!

Zappen

Avondje thuis en geen kaartspel of dobbelstenen ter beschikking? Dan kan je ook gaan zappen. Doe de televisie aan en spreek een item af dat ervoor zorgt dat jullie moeten drinken. Bijvoorbeeld: alle mensen met een hoofddeksel. Als jij vervolgens een persoon op de televisie ziet met een pet of hoed, dan moeten jullie allemaal drinken. Een effectief drankspel voor echte luie mensen.

Lees ook: Lekker binnenblijven: 6 leuke dingen om te doen terwijl je binnenblijft