Werkdagen van 9.00 tot 17.00 kunnen pittig zijn. Elke dag sta je om dezelfde tijd op, neem je weer die bekende route naar je werk en zit je vervolgens acht uur lang je oude vertrouwde taakjes te doen. Wie niet alleen in zijn vakantie avontuur wil beleven maar de hele week door, zou toch eens een carrière switch moeten overwegen. Want wie wil nou niet zoveel mogelijk van deze prachtige wereld zien? Op deze 10 manieren kan je geld verdienen terwijl je de wereld rondreist!

@oscarwastaken Instagram
@oscarwastaken Instagram

1. Word freelancer

Wanneer je freelancer wordt, heb je de vrijheid om over veel dingen zelf te beslissen. Zo kies je zelf je werktijden, klussen en werkplek uit. Steeds meer mensen kiezen voor het worden van eigen baas. Geen vaste uren, saai kantoor en chagrijnige baas meer: jij hebt de touwtjes in handen! Vanuit verschillende, prachtige locaties werken? Het kan! As long as you get the job done!

2. Word docent Engels

Geef Engelse les! Overal op de wereld wordt wel de Engelse taal geleerd, wat betekent dat er genoeg vraag is naar taaldocenten. Wanneer je Engels docent wordt, hoef je dus heus niet alleen op een Nederlandse school te werken. Kijk eens naar vacatures in het buitenland. Met een goede taalvaardigheid kan je ver komen!

3. Word bartender of serveerster

Vind je je baantje in de Nederlandse horeca toch een beetje eentonig worden? Een change of view kan jouw dagelijks leven een stuk spannender maken. Over de hele wereld zijn wel horecabaantjes te vinden! Met een basic taalcursus en een avondje het menu uit je hoofd leren, moet een baantje als bartender of serveerster in een prachtig land zeker lukken.

4. Ga in een hostel werken

Wanneer je wereld rondreist, moet je natuurlijk wel een slaapplek hebben. Gelukkig zijn hostels vaak op zoek naar personeel zoals receptionisten, schoonmakers of serveersters. Misschien kan je zelfs regelen dat ze je betalen in de vorm van een slaapplek en maaltijden. Een goede manier om een prachtige locatie te verkennen zonder veel geld uit te geven!

5. Word fotograaf

Wie graag de wereld wil zien en een liefde voor fotografie heeft, kan een beroep als freelance fotograaf proberen. Terwijl je op reis bent, maak je de gaafste foto’s van bijzonder mooie plekken. Niet alleen kan je als goede fotograaf geld verdienen met je perfecte plaatjes, ook leg je je mooiste herinneringen vast.

@Weheartit
@Weheartit

6. Geef rondleidingen

Wie een grote liefde heeft voor zijn nieuwe droomverblijf, kan rondleidingen gaan geven. Doe onderzoek naar de cultuur, natuur en geschiedenis van de locatie en deel als tourguide jouw passie voor de plek met anderen. Niet alleen krijg je een prachtige band met jouw nieuwe woonplek, ook kan je wat bijverdienen. Onthoud wel dat je afhankelijk bent van toerisme. Kies een plek die jou aantrekt én waar andere mensen graag naartoe gaan.

7. Ga op een cruiseschip werken

Werken op een cruiseschip is voor veel travel junkies de ideale baan. Niet alleen reis je de wereld rond, ook krijg je salaris, worden er maaltijden geregeld én heb je een vaste slaapplek. Test van tevoren wel even of je last hebt van zeeziekte!

8. Verricht seizoenarbeid

Seizoenarbeid is perfect voor mensen die een periode lang hun dagelijks leven willen inruilen voor een nieuwe omgeving. Onder andere ski-resorts, nationale parken, festivals en ranches zijn altijd wel op zoek naar tijdelijke arbeidskrachten. Zo krijg je meer van de wereld te zien én maak je jezelf super useful!

9. Start een blog

Een reisblog is tegenwoordig een manier van geld verdienen. Zo geniet niet alleen jij van de prachtige avonturen die je meemaakt, maar anderen ook. Je bereikt niet alleen vrienden en familieleden maar ook andere reisfanaten. Je kan je foto’s, tips & tricks en gedachtes delen met de hele wereld!

10. Leer anderen een vaardigheid

Iedereen heeft wel iets waar hij of zij goed in is. Of het nou een instrument bespelen, sporten of koken is: je kan je vaardigheden met anderen delen. Dat hoeft niet alleen te zijn op de locatie waar je nu bent, maar kan op veel meer plekken in de wereld. Ga op zoek naar een locatie waar je jouw skills kan inzetten en waar je graag zou willen verblijven.

@Labella-Instagram-Tumblr
@Labella-Instagram-Tumblr

Nog geen reisbestemming gevonden. Hier zijn 6 redenen waarom Canada jouw volgende reisbestemming is!