De zoete aardappel! Hij is niet meer weg te denken uit de receptenboeken, supermarkten en restaurants. En niet te vergeten: uit je eigen keuken. De aardappel lijkt met de dag populairder te worden. Hij is namelijk erg lekker en ook gezond, daarnaast is de zoete aardappel relatief goedkoop en je kunt er alle kanten mee op. Je kunt hem bijvoorbeeld koken, bakken, grillen of in de oven klaarmaken. Je kunt hem gebruiken in een ovenschotel, je kunt er een burger van maken, een pizzabodem, frietjes. Okay, wat kun je er eigenlijk niet mee? Speciaal voor jullie hebben wij drie overheerlijke gerechten met zoete aardappel geselecteerd!

 

1. Zoete aardappel schotel met mozzarella en spinazie

zoete aardappel

Benodigdheden

  •  400 gr Zoete aardappelen
  • 140 gr Tomaten puree
  • 2 handen Spinazie
  • Italiaanse kruiden
  • 100 gr Mozarella
  • Peper en zou
  • Handje verse basilicum

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de zoete aardappelen en snijd deze in hele dunne plakjes.
  • Pak een kleine ovenschaal en verdeel de tomatenpuree over de bodem.
  • Leg de schijfjes zoet aardappel hier bovenop.
  • Schenk dan een scheutje olijfolie eroverheen
  • Breng het op smaak met de Italiaanse kruiden en eventueel wat peper en zout.
  • Zet de ovenschaal voor 30 tot 40 minuten in de oven.
  • Haal het daarna uit de oven en verdeel de spinazie en mozzarella er overheen.
  • Zet het dan nog 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten
  • Top dit af met wat verse basilicum.

Tip: Wat extra’s in de schotel? Voeg er wat spinazie aan toe!

2. Zoete aardappelkoekjes met zalm

Zoete aardappel
PHOTO BY- OKOKORECEPTEN.NL

Benodigdheden

  • 400 gr Zoete aardappel
  • 1 Kleine rode ui
  • 2 Tenen knoflook
  • 1 tl Tijm
  • 1/2 tl Zout
  • 2 el Arrowroot (of tapiocameel)
  • 2 Eieren
  • 3-4 el Kokosolie

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook deze in 15 minuten gaar
  • Rasp de aardappelen dan fijn en meng ze met knoflook, tijm, zout, arrowroot en 2 eieren.
  • Snijd dan een kleine rode ui fijn en meng deze met het aardappel mengsel
  • Roer dit goed door elkaar
  • Verwarm een pan met 2 el kokosolie
  • Schep hier een grote lepel met het aardappelmengsel in
  • Druk deze plat in een koekjes vorm
  • Doe dit ook met de rest van het mengsel en zorg dat je 4 à 5 koekjes hebt
  • Bak de zoete aardappelkoekjes 2 tot 3 minuten goudbruin aan beide kanten

Tip: Top de zoete aardappelkoekjes af met wat zure room en zalm en je hebt een geweldig voorgerecht gemaakt!

3. Zoete aardappel noodles met cashewsaus

Zoete aardappel
PHOTO BY- RECEPTEN.PLANETFEM.COM

Benodigdheden

  •  60 gr Cashewnoten
  • 200 gr Zoete aardappel
  • 1 Rode ui
  • 100 gr Champignons
  • 2 Teentjes knoflook
  • Handje verse basilicum
  • 130 gr Spinazie
  • 100 ml Water

Bereiding

  • Laat de cashewnoten weken in lauw warm water, het liefst 2 uurtjes
  • Schil de zoete aardappelen en maak er dunne noodles van
  • Snijd dan de champignons in plakjes
  • Verwarm een pan met wat olie erin en bak de noodles in 7 minuten gaar
  • Meng de noten met 100 ml water in een blender en meng tot een dikke saus
  • Snijd daarna de ui en de knoflook fijn en bak deze in een pan met wat olijfolie
  • Voeg er ook de champignons aan toe en bak deze tot ze gaar zijn
  • Doe daarna de spinazie in de pan en bak deze kort mee
  • Als laatste voeg je de noodles, basilicum en de cashew saus er aan toe
  • Verwarm dit ook en schep daarna op

Tip: Top het gerecht af met wat cashew nootjes en wat lente uitjes

Lees ook: Zelf donuts maken? Wij onthullen het recept.