Het jaar loopt op haar einde en volgend jaar wil jij nog meer uit je carrière halen. Dat is makkelijk gezegd, maar hoe ga je dat dan doen? Met deze drie tips maak jij een goed begin.

1. Zoek constant naar nieuwe uitdagingen 

Niemand is ooit succesvol geworden van enkel doen wat hij of zij altijd al deed. Als jij jezelf dit beseft en je daarom opzoek gaat naar nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen, nieuwe oplossingen voor problemen en nieuwe dingen om te leren zal je groeien. Hierdoor blijf je jezelf namelijk uitdagen en op die manier zul jij het beste uit je carrière en jezelf kunnen halen.

career-drieptips-femfem

2. Zorg voor een goede balans tussen je werk en je privéleven

Je werkt om te leven, je leeft niet om te werken. Natuurlijk is het anders wanneer je voor jezelf werkt of zelfs wanneer je van jezelf een product hebt gemaakt. Dan ligt er tussen die twee een dunnere lijn. Maar zelfs dan is het af en toe belangrijk om af en toe even totaal weg te zijn van je werk en lekker te ontstpannen. Wanneer je hier een goede balans in hebt en je naast je werk ook nog voldoende tijd kan besteden aan je hobby’s en sociale relaties (deze maken je namelijk ook succesvoller), zul je meer succes hebben in zowel je privéleven als in je zakelijke leven.

3. Je beseft je dat succesvol zijn niet enige is dat telt

Succes is het gevolg van een heel traject. Zie dus niet alleen het succes als je ultieme doel. Ook de weg daarnaar toe. Probeer tussentijds stil te staan bij wat waar je nu bent. Hierdoor zul je daar niet alleen meer van genieten maar zul je ook daadwerkelijk kunnen reflecteren. Hoe komt het dat je nu hier bent? Wat moet je veranderen om vooruit te gaan? Ben je bewust van het traject. Zo haal je daar het allerbeste uit.

succes-drietips-femfem