Voor als je een keer helemaal geen zin hebt in vlees, hebben wij 3 heerlijke visrecepten voor jou. Sla lekker aan het kokkerellen en laat je inspireren door deze recepten voor gezonde avocado pizza, gezonde viskoekjes en courgetti met garnalen.

Koolhydraatarme, glutenvrije viskoekjes

Koekjes, als we dit alleen al zien krijgen we trek. Dus of het nu chocoladekoekjes, aardappelkoekjes of viskoekjes zijn, wij willen het hebben. Ons zusje Freshhh heeft dit recept voor ons bereid en we kunnen je garanderen dat ze heerlijk zijn!

Viskoekjes recept FEM FEM

Ingrediënten

Voor circa 12 personen

350 gram kabeljauw

Een stukje groene paprika

2 bosuien

2 centimeter vers geraspte gember

2 teentjes knoflook

1 theelepel Thaise vissaus

1 ei

1 eetlepel citroenssap

2 a 3 theelepels kokosmeel

1 theelepel sambal

1 handje verse fijngehakte peterselie

Peper en zout naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven op 200°C. Snijd zowel de paprika als de bosuitjes fijn. Doe dit ook met de knoflook en de gember. Snijd de vis in stukken en maal het daarna fijn met een keukenmachine. Als je geen keukenmachine in huis hebt, kan je ook de vis uit elkaar plukken met een vork. Voeg dan de bosui, knoflook, paprika, vissaus, gember, citroensap, ei en kokosmeel toe aan de vis in een grote kom. Roer het mengsel door met een vork of zachtjes met de keukenmachine. Voeg dan naar smaak de peterselie, sambal, peper en zout bij het mengsel. Je kan de viskoekjes maken in de oven of in de pan. Als je ze in de oven wil bakken, pak dan een bakplaat met bakpapier erop. Maak dan cira 12 bolletjes die je platdrukt op de plaat. Verwarm de koekjes dan voor ongeveer 20 a 25 minuten in de oven. Als je ze wil bakken in de pan, doe dan een grote scheut olijfolie in een bakpan en bak daar de koekjes in tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!

Courgetti met garnalen en pesto

Spaghetti is zo 2016, courgetti is het helemaal. En van deze variant met garnalen en pesto worden we heel blij.

Courgette pasta FEM FEM

Ingrediënten

Voor 2 personen

Circa 12 garnalen

2 courgettes

6 cherry tomaatjes (of meer als je dat lekker vindt)

1 klein handje vol basilicum

1 teentje knoflook

2 eetlepels groene pesto

Bereiding

Verwarm de oven op 220°C. Voor het raspen van de courgettes kan je gebruik maken van een rasp of een speciale spirelli (een groenten spiraal). Maak lange slierten van de courgettes. Vet met een beetje olie een kleine ovenschaal, leg daar de tomaatjes in en besprenkel ze met een beetje peper, zout, wat basilicum en een beetje olijfolie. Rooster de tomaatjes dan voor ongeveer 20 minuten. Pak een bakpan en fruit hierin de knoflook. Bak de garnalen erbij tot ze gaar zijn. De courgette pasta hoef je maar even te komen in de koekenpan. De pesto kan je tijdens het bakken toevoegen of na het bakken. Verdel daarna de courgette pasta over de borden en verdeel de garnalen en tomaatjes. Bon appétit!

Gezonde zalm avocado pizza

Pizza en gezond in één zin tovert bij ons al een lach op ons gezicht. En dan wordt hier ook nog eens avocado en zalm aan toegevoegd. Wij weten wel wat we vanavond gaan klaarmaken.

Avocado pizza recept FEM FEM

Ingrediënten

Voor 1 persoon

4 eetlepels light of vetvrije roomkaas

1 eetlepel fijngesneden dille

1 volkoren pizza bodem

1 teentje knoflook

1 eetlepel olijfolie met knoflook

60 gram light mozzarella

1 halve rode ui

100 gram gerookte zalm

1 halve avocado

1 handje rucola

Een beetje citroen peper

Bereiding

Verwarm de oven op 200°C. Roer de roomkaas, dille en fijngehakte knoflook in een kommetje. Leg de pizzabodem op een bakplaat met bakpapier en schenk de knoflookolie over de pizza bodem. Smeer de roomkaas-mix over de pizzabodem en verdeel de stukjes mozzarella en rode ui over de pizza. Doe dan de pizza in de oven voor 10 minuutjes, totdat de mozzarella is gesmolten. Haal de pizza daarna uit de oven, leg de stukjes zal, avocado en rucola erop, sprenkel beetje citroen peper eroverheen en warm dan de pizza nog eventjes op in de oven. En dan, smullen maar!

Zin in een chocoladetaart als dessert? Hier vind je een recept voor heerlijke gezonde chocoladetaart.