Nu de winter op papier voorbij is, moeten we het in de praktijk nog meemaken. We kunnen in ieder geval die stamppot-recepten weer terug de kast ingooien en plaats maken voor heerlijke lenteschotels. Frisse groenten, vers fruit en vooral die verrukkelijke asperges zullen weer tevoorschijn worden getoverd. Wat hebben we ze gemist! Geen beter moment om met deze ingrediënten aan de slag te gaan dan met Pasen! Deze feestdag wordt dan ook door velen gevierd met een heerlijk paasdiner.

@kaesutherland Instagram
@kaesutherland Instagram

Om alvast in de stemming te komen delen wij graag wat fijne paasdiner ideeën met jullie in de vorm van dit excellente, tevens makkelijke driegangenmenu.

Bon appetit!

Voorgerecht: Courgettespread

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peterselie
  • limoensap
  • peper
  • zeezout

Snijd de courgette in stukjes en snijd de knoflook en peterselie grof. Stop de stukjes courgette, knoflook en peterselie met een beetje limoensap in een keukenmachine. Mix het tot het een gladde spread is geworden. Voeg wat peper en zeezout toe en mix het nog een keer door elkaar. Serveer de spread in een glaasje en garneer het met een blaadje peterselie. Doe er een vers stokbroodje bij en je hebt een heerlijk voorgerecht!

Hoofdgerecht: cannelloni met asperges en geitenkaas

Ingrediënten:

  • 12 verse pastavellen
  • 700 gram groene asperges
  • 12 plakken parmaham
  • 40 gram bloem
  • 30 gram bloem
  • 400 ml melk
  • 200 gram geitenkaas
  • croutons

Kook als eerste pastavellen in een pan met kokend water en laat ze daarna uitlekken. Snijd vervolgens de laatste centimeter van de asperges en kook ze 5 minuten in een pan met water. Smelt ondertussen de boter in een pannetje, voeg de bloem hieraan toe en roer het twee minuutjes samen. Voeg aan deze saus de melk en geitenkaas. Breng het eventueel op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Nu is het tijd om er een pakketje van te maken. Leg een pastavel op een snijdplank en leg een plak parmaham erbovenop. Leg hier weer 3 à 4 asperges op en rol het pastavel op. Herhaal dit met alle pastavellen die je hebt. Giet de kaassaus erop en maak het af met wat croutons en gekruimelde geitenkaas. Bak de cannelloni 15 minuten tot de croutons goudbruin zijn. Heerlijk met een frisse salade erbij!

Nagerecht: Limoncello mouse

Ingrediënten (3 stuks):

  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 50 gram suiker + 1 eetlepel
  • 2 blaadjes gelatine
  • 125 ml slagroom
  • 60 ml limoncello
  • 6 bastognekoeken
  • frambozen
  • pistachenootjes

Begin met het splitsen van de eieren. Rasp vervolgens de citroen en pers de citroen uit. Week de gelatinebladen in koud water. Klopt de eidooiers met 50 gram suiker en wat citroenschil door elkaar tot het een schuim wordt. Verwarm ondertussen de citroensap, knijp de gelatine uit en doe dit bij het sap. Mix het daarna met de eidooiers en de limoncello samen. Klop het eiwit stijf met een eetlepel suiker en mix in een andere kom ook de slagroom stijf. Spatel de slagroom door het citroen-limoncello mengsel en voeg als laatste het geklopte eiwit eraan toe. Verkruimel de bastognekoekjes en verdeel het over 3 glaasjes.

Schep de mousse erover en laat het 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer het met wat framboosjes en verkruimelde pistachenootjes. Ziet er toch prachtig uit?

Lees ook: deze karamel-zeezout taart van Tony’s Chocolonely is wat je nu wilt!