Je bent lekker aan het werk en krijgt opeens ontzettende dorst. Je besluit een lekker glaasje water of cola voor jezelf in te schenken. Deze zet je onbewust naast je laptop. Een kwartiertje later hoor je dat je gebeld wordt en pak je vliegensvlug mobiel, die jawel, naast het glas drinken ligt. In een mum van tijd stoot je het glas om waarbij de hele inhoud over je toetsenbord verdwijnt. Herken je dit? Ik ook… Welcome in my world. Ik heb zo snel mogelijk geprobeerd om te kijken wat het beste is voor je laptop als zoiets gebeurd. Nu wil ik dit met jullie delen, mocht het ook ooit zover komen dat je deze gruwelijke situatie ondergaat.

femfem-carrière-laptop-vrouw

Tips

1: Gebruik alleen zachte, pluisvrije doeken. Vermijd schurende doeken, handdoeken, papieren handdoeken en vergelijkbare items die meer schade kunnen veroorzaken

2: Koppel alle externe voedingsbronnen, apparaten en kabels los

3: Laat geen vocht de openingen binnendringen

4: Gebruik geen reinigingsmiddelen rechtstreeks op de laptop

5: Leg de laptop niet op de verwarming of een andere warmtebron

6: Ga er niet met een fohn overheen, dit werkt averechts

7: Leg de laptop ondersteboven, waardoor eventueel vocht via het toetsenbord eruit kan lopen.

8: Zet de laptop uit

9: Koop een zak rijst en leg de laptop daar 2 tot 3 dagen in

Geluk?

Als je geluk hebt, en daar moet ik nog achterkomen, werkt je laptop na al deze tips weer naar behoren. Heeft het helaas geen effect gehad? Dan is het toch echt tijd om een bezoekje te brengen bij een reparateur.

Lees ook: Netflix laat kijkers zelf bepalen hoe series aflopen