Soms heb je zo’n heerlijke droom dat je bij het wakker worden, baalt dat die niet wat langer heeft geduurd. Je droomt bijvoorbeeld over een heerlijke vakantie met de persoon waar je gek op bent: je crush! Maar wat betekent het nu precies als je crush in je dromen voorkomt? Wij hebben het voor je opgezocht!

Slapen FEM FEM
Bron: @pinterest

Verliefdheid

Dromen over je huidige crush zijn een directe weerspiegeling van de verliefdheid die je voor die persoon voelt. Dromen zijn meestal een weerspiegeling van onze zorgen, problemen en emoties. Onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer je intensief aan iemand denkt gedurende de dag, vooral vlak voor het slapengaan, de kans groot is dat je ’s nachts over deze persoon zult dromen.

Aangezien je waarschijnlijk regelmatig aan je crush denkt, is het niet verwonderlijk dat deze gedachten zich vertalen naar dromen. Verliefdheid is een intense beleving waarbij je voortdurend aan je crush denkt, zelfs tijdens alledaagse bezigheden. Vooral in bed lijken de gedachten geen grenzen te kennen, waardoor het niet gek is dat je over je crush droomt.

Droom jij over je ex en wil je weten wat dat betekent? Ontdek dan hier wat het kan betekenen als je over je ex droomt.

Hoezo droom je over je crush?

Een paar experts vertelden ons meer over de betekenis achter dromen over je crush. Dr. Elisa Robyn, die gespecialiseerd is in astrologie en droominterpretatie, zegt dat dromen vaak beeldspraak¬†zijn. “Zie ze als manieren waarop een goede vriend ons probeert te helpen, maar onze taal niet spreekt. Dus als we dromen over onze huidige verliefdheid, werken we aan onze angsten en hoop over de persoon.”

Als we dromen, onderzoekt onze geest dingen die we onbewust voelen, maar waar we ons misschien niet volledig bewust van zijn. Dus hoewel het misschien verleidelijk is om dromen over je crush uit te pluizen om te zien of het universum jullie bij elkaar vindt passen, is dromen over diegene in werkelijkheid gewoon de manier van je hersenen om je gevoelens te verwerken. Het beste is dus gewoon om je gevoel eerst zelf te onderzoeken voordat je dat onbewust in je dromen gaat doen.

Wat doen als je over je crush droomt?

Dromen over iemand die je leuk vindt, kunnen verschillende scenario’s hebben. Je droomt bijvoorbeeld dat je crush ook verliefd op jou is. Wanneer je dit droomt, is het tijd om de persoon te vertellen over je verliefdheid. Volgens de droom verlang je ernaar dat hij of zij hetzelfde voor jou voelt. Dat weet je pas wanneer je het bespreekt. Een droom over je crush is dus het perfecte duwtje in de rug!

Een minder vrolijk scenario dat in je droom kan voorkomen, is dat je crush overlijdt. Deze droom suggereert dat je gevoelens voor deze persoon afnemen en dat het tijd is om verder te gaan. Soms dromen mensen ook over hun voormalige verliefdheid. Die droom verwijst naar je gevoelens in een bepaalde periode van je leven. Het kan zijn dat je momenteel dezelfde gevoelens hebt of dat je het patroon van toentertijd herhaalt. Niks mis mee dus!

Heb je het idee dat je echt te veel over je crush droomt? Raak dan niet in paniek. Het kan dat jij het type persoon bent, dat als je verliefd bent je 24/7 bezig bent met die persoon en dat je de hele tijd denkt aan hoe schattig, leuk, knap, lief en grappig diegene is. Dan is het dus zeker geen wonder dat ze vaker voorkomen in je dromen. Maar “als het hardnekkig is en je er gek van wordt, praat dan met iemand,” zegt Hornstein. Dit kan bijvoorbeeld een therapeut of vertrouwde vriend zijn die je kan helpen om onderliggende problemen of zorgen te herkennen die je misschien zelf over het hoofd ziet.

Nieuwsgierig naar waarom we bijna nooit onze dromen onthouden? Lees hier de reden!