Soms heb je zo’n heerlijke droom dat je bij het wakker worden, baalt dat die niet wat langer heeft geduurd. Je droomt bijvoorbeeld over een heerlijke vakantie met de persoon waar je gek op bent: je crush! Maar wat betekent het nou precies als je crush in je dromen voorkomt? Wij hebben het voor je opgezocht!

Slapen FEM FEM
@pinterest

Dromen over je verliefdheid

Een droom over je huidige crush staat simpelweg voor de verliefdheid die je voor hem of haar voelt. Dromen zijn meestal een weerspiegeling van onze zorgen, problemen en emoties. Onderzoeken hebben aangetoond dat als je gedurende de dag of juist net voor het slapengaan intensief over iemand nadenkt, je waarschijnlijk ’s nachts over deze persoon zal dromen. Aangezien je waarschijnlijk meerdere keren op een dag aan je crush denkt, is het helemaal niet gek dat je over hem of haar droomt.

Verschillende scenario’s

Dromen over iemand die je leuk vindt, kunnen verschillende scenario’s hebben. Je droomt bijvoorbeeld dat je crush ook verliefd op jou is. Wanneer je dit droomt, is het tijd om de persoon te vertellen over je verliefdheid. Volgens de droom verlang je ernaar dat hij of zij hetzelfde voor jou voelt. Dat weet je pas wanneer je het bespreekt. Een droom over je crush is dus het perfecte duwtje in de rug!

Een minder vrolijk scenario dat in je droom kan voorkomen, is dat je crush overlijdt. Deze droom suggereert dat je gevoelens voor deze persoon afnemen en dat het tijd is om verder te gaan. Soms dromen mensen ook over hun voormalige verliefdheid. Die droom verwijst naar je gevoelens in een bepaalde periode van je leven. Het kan zijn dat je momenteel dezelfde gevoelens hebt of dat je het patroon van toentertijd herhaalt. Niks mis mee dus!

Nieuwsgierig naar waarom we bijna nooit onze dromen onthouden? Lees hier hier!