Mensen kunnen de gekste dingen dromen. Van mooie dromen over je grote liefde tot vreselijke nachtmerries over monsters: het kan allemaal. Maar hoe eng of vreemd een droom ook kan zijn, het zijn vaak de realistische dromen waar we nog lange tijd over nadenken. De zwangerschapsdroom is daar één van. Want wat betekent het nou als je droom dat je zwanger bent?

makeup slapen

Persoonlijke ontwikkeling

Wanneer je droomt dat je zwanger bent, betekent het dat een aspect van jouw leven een ontwikkeling of groei doormaakt. Daarnaast kan het ook de geboorte van een nieuw idee of een nieuw doel in je leven betekenen. Dromen gaan vaak over een proces dat je op dat moment meemaakt in je leven. De droom kan naast een ontwikkeling ook symbool staan voor een verloren hartstocht. Mensen die hun wensen en doelen opzij hebben gezet in hun leven, dromen vaak over zwangerschappen. De zwangerschap staat dan symbool voor een stiekem verlangen naar die hartstochten van vroeger. Dromen over zwanger zijn kan dus als gevolg hebben dat iemand zijn oorspronkelijke dromen weer gaat najagen. Het is voor een man overigens ook mogelijk om te dromen dat hij zwanger is. Klinkt gek, maar ook in dat geval staat het symbool voor onvervulde dromen en wensen.

Kinderwens?

Een droom over zwangerschap kan ook simpelweg een verlangen naar zwanger zijn betekenen. Als je aan het proberen bent om zwanger te worden, kan de droom een wensvervulling zijn. Je wil zo graag zwanger worden dat je erover gaat dromen. Wil je juist niet zwanger worden, dan symboliseert de droom de angst voor nieuwe verantwoordelijkheden. Je zit comfortabel op je plek en bent bang voor veranderingen.

Lees ook: Waarom onthouden we nooit onze dromen?