Heb jij regelmatig last van vet haar? Welkom bij de club! We hebben allemaal wel eens te maken met een vette coupe. Helaas is er niet altijd tijd om het meteen te wassen, waardoor je aangewezen bent op die fles droogshampoo die je het liefst zo ver mogelijk achter in de kast laat staan. Want zeg nou zelf: het succes van droogshampoo is soms ver te zoeken. Vanaf vandaag kun je gedag zeggen tegen die vette coupe, want wij geven je de beste tips voor het gebruiken van droogshampoo.

droogshampoo
Bron: Pinterest

Haar wassen

Iedere vrouw kan het beamen: het wasschema van je haar is heilig. Je plant ruim van te voren in wanneer je je haar wast en stelt daar je hele levensplanning op in. Het is dan ook mega irritant als je haar niet meewerkt en eerder vet begint te worden. Je hebt immers geen tijd om je wasschema last minute om te gooien. Op dat moment kun je twee dingen doen. Je steekt je haar op óf je gaat in de weer met droogshampoo. Hoewel dat eerste absoluut niet altijd aantrekkelijk klinkt, gaan we er vaak wel voor. Het tweede, droogshampoo, is namelijk zeker geen gemakkelijke oplossing.

Zó gebruik je droogshampoo

Droogshampoo wordt in de reclames altijd als wondermiddel gepromoot. Toch lukt het ons lang niet altijd om wonderen te verrichten met dit spul en dat is best frustrerend. Nu blijkt dat we het altijd al verkeerd gebruikt hebben en het zou ons niets verbazen als jij hetzelfde ervaart als wij. We zijn dan ook de vervelendste niet en delen graag hoe je het voortaan aan moet pakken.

We stuitten op een haarstylist die zijn gouden tip besloot te delen en we zijn hem eeuwig dankbaar. En het allerfijnste: het kost niet meer tijd dan je normaal kwijt bent.

@tomsmithhdDry Shampoo Hack! This will change your life!♬ original sound – Tom Smith


Het is heel simpel. Je spuit de droogshampoo over het hele haar en je hoeft zeker niet zuinig aan te doen. Daarna wacht je een kleine minuut om de droogshampoo zijn werk te laten doen. Vervolgens borstel je zacht door je haar heen, zodat het product zich wat beter verspreid. Daarna föhn je, op de koude stand, je haar. Het product neemt de vettigheid op uit je haar en door het te föhnen, blaas je het poeder vervolgens uit je haar. Zo blijf jij achter met een frisse coupe.

Lees ook: Deze dingen maken je haar stiekem vet