We kennen allemaal wel een dry texter – of mischien ben je hem zelf wel. Niets is vervelender dan een enthousiast bericht dat beantwoord wordt met een simpele ‘oké’. Dit soort appers  hebben waarschijnlijk niet eens door dat ze zo droog overkomen en bedoelen het vaak niet zo. Gelukkig hebben we deze tips verzameld zodat je binnenkort overkomt als de leukste persoon ooit op WhatsApp. Stuur dit ook gerust naar je partner. 😉

Appen FEM FEM
@madisonbeer

Wees ervan bewust dat je een dry texter bent

Hoewel het voor de ander onmogelijk is in te beelden, hebben droge appers vaak niet door dat hun berichtjes nog droger zijn dan de Sahara. Maak je veel gebruik van ‘lol’, ‘ok’, ‘aha’ of hele korte zinnen zonder poespas? Dan is de kans groot dat je een dry texter bent. Gelukkig is een goed begin al het halve werk: dat je je hiervan bewust bent is dus al heel wat!

Vergelijk het met het echte leven

Door je in te beelden hoe de persoon die het berichtje stuurt dit in real life zou zeggen, is het ook makkelijker om een kleurrijke reactie terug te sturen.  Andersom geldt hetzelfde: hoe zou jij in het echte leven reageren op dit berichtje? Niet met een ‘ok’, toch?

dry texter
@pinterest

Neem je tijd om te reageren

Tuurlijk snappen we dat je niet altijd tijd hebt om in geuren en kleuren te vertellen over je dag. Laat daarom degene die een reactie van je verwacht even op blauw staan (of nog beter: grijs) en reageer zodra je de tijd hebt. Zo heb je ook tijd om het bericht goed door te lezen en er een goed antwoord op te geven. Nog een extra tip die vooral voor mannen geldt: reageer a.u.b op elke vraag die we je stellen, niet alleen de eerste!

Laat persoonlijkheid in je berichtjes doorschemeren

Niemand wilt bekend staan om een droge persoonlijkheid (tenzij het om humor gaat). Voeg daarom een beetje van je sprankelende persoonlijkheid toe aan je appje. Dit kun je doen door bijvoorbeeld wat klinkers toe te voegen aan je woorden. Denk daarbij aan ‘jaa’ of  ‘is goeeed’. Ook doen uitroeptekens het altijd goed.

Maak gebruik van de opties op WhatsApp

Inmiddels heeft Whatsapp veel meer functies dan alleen maar een simpel berichtje sturen. Hoewel een emoji zijn werk doet, kun je ook wat extra spice toevoegen door bijvoorbeeld GIFjes of stickers met memes. Dit voegt in één klap wat hydratatie toe aan je berichten!

Vermijd antwoorden algemene antwoorden

Als je een droge conversatie wilt vermijden, kun je het beste wegblijven van antwoorden van één woord en algemene antwoorden. Zo kun je beter geen ‘goed, met jou?’ sturen. Vertel in plaats daarvan waarom je je goed voelt en waar je mee bezig bent op dat moment. Met deze tips ben je straks een pro in appen!

Lees ook: Appjes die ervoor zorgen dat je gegarandeerd een tweede date hebt