Appen met een (nieuwe) liefde kan verwarrend zijn. Vooral wanneer je je gedachten en gevoelens probeert uit te drukken. Ben jij iemand die altijd alleen maar teksten stuurt, of ben jij iemand met een Emoji-overkill? Als jij met regelmaat veel emoji’s stuurt hebben we goed nieuws voor je want wat blijkt: emoji-gebruikers hebben veel meer seks.

emoji-gebruiker meer seks FEM FEM

Nou denk jij vast: waarom zou een emoji eigenlijk verschil maken, maar na twee verschillende onderzoeken van het Kinsey Institute waarin ze hebben gekeken naar emoji-gebruik van mensen en hoe vaak ze seks hebben, bleek dat mensen met emoji’s beter hun verlangens kunnen communiceren en dus vaker seks hebben.

Seks en emoji-gebruik

De onderzoekers van het Kinsey Institute hebben onderzoek gedaan met in totaal 5.300 vrijgezellen uit Amerika. Via een enquête hebben ze vragen moeten beantwoorden over hun emoji-gebruik, en vooral waarom en wanneer ze het gebruiken. Ook kregen ze een aantal vragen over hun seks- en datingleven met de volgende cijfers als resultaat:

  • 38 procent zegt het nooit te doen
  • 29 procent doet het bijna nooit
  • 28 procent gebruikt ze regelmatig
  • 3 procent gebruikt er minimaal één in elk bericht
  • 2,5 procent gebruikt er meer dan één in elk bericht

Waarom mensen ervoor kozen om emoji’s te gebruiken in berichten lag aan een aantal dingen. Sommige singles zeiden dat het hun berichten meer persoonlijkheid geeft, het is makkelijker om jezelf te uiten met emoji’s én dat communicatie sneller gaat.

Tijdens de tweede enquête kwamen ze achter de link tussen emoji-gebruik en seksueel actiever zijn. Deze groep van 275 volwassenen liet zien dat hoe hoger de emoji-gebruik, hoe vaker ze seks hadden en dat de 3% die het amper tot nooit gebruikt vaak niet verder komt dan een eerste (seksloze) date.

Afijn, of je het allemaal geloofd of niet, mocht je meer seks willen, probeer dan wat vaker emoji’s te sturen.

Wil je het een stapje verder nemen? Bekijk dan onze guide voor sexting met emoji’s.