De 26-jarige zangeres Dua Lipa heeft een bijzondere band met onze hoofdstad Amsterdam. Aan ELLE verklapte ze haar hotspots in de stad. Welke ga jij bezoeken?

Dua Lipa
Instagram @dualipa

Dua Lipa in Amsterdam

Dua heeft heel veel herinneringen aan de stad omdat een deel van haar familie hier woont. Ze is hier al tal van keren geweest en kan zelfs ‘bitterballen’ uitspreken zonder accent. En dat zegt iets. Dit zijn Dua Lipa’s favo hotspots in Amsterdam.

Winkel43

Hier haal je zonder twijfel de lekkerste appeltaart van de stad. Dit cafeetje zit in de Jordaan en het is er dan ook altijd razend druk. Tijdens de spits sta je dan ook dik een uur in de rij. Je moet wat over hebben voor zo’n goddelijk (groot) stuk taart.

winkel43
Instagram @cafewinkel43amsterdam

De Plantage

Bij Cafe Restaurant de Plantage ben je op het juiste adres voor een goede, lichte en frisse maaltijd. Dierentuin Artis is de achtertuin van dit restaurant en de plek heeft veel marmer en groene tinten. In de herfst wordt het restaurant versierd met lampjes en heeft het een sprookjesachtige feeling.

Padel Next

We weten natuurlijk allemaal dat Dua super sporty is. De zangeres gaat graag naar Padel Next, wat de grootste indoor padelbaan van Amsterdam is. Padel is eigenlijk een soort combi tussen squash en tennis, en het ontstond in in 1969 in de Mexicaanse plaats Acapulco. Tegenwoordig is deze sport mega populair!

Restaurant de Kas

Bij de Kas eet je heerlijke groene gerechten die grotendeels uit eigen kast komen. Het zijn vooral gerechten met groenten die in de ochtend worden uitgezocht, en in de avond worden geserveerd. Het restaurant bevindt zich in de voormalige Amsterdamse Stadkwekerij uit 1926.

restaurant de kas
Instagram @restaurantdekas

Huur een boot

Dua is dol op door de grachten varen met een bootje. De zangeres vindt het leuk om onderweg te stoppen voor typisch Nederlandse snacks, als bijvoorbeeld bitterballen en kroketten. Ook is Dua dol op poffertjes.

Lees ook: Alle knappe exen van Dua Lipa op een rijtje