Vrouwen met dun, slap haar hebben allemaal dezelfde droom: volume. Ze hebben vrijwel alle manieren en hacks geprobeerd, maar niks helpt. Naja, tot nu toe. Er blijkt nu namelijk een soort kniptechniek te zijn die dimensie toevoegt zonder dat de kapper aan de lengte hoeft te komen. Oelala!

matilda djerf lang haar dun slap futloos

Meer volume

Wie al jaren hetzelfde kapsel heeft, kan soms best verlangen naar verandering. Vooral wanneer er een nieuw seizoen aanbreekt of als plotseling een bepaalde coupe overal om je heen te zien is (zoals de scandi bob), kun je je afvragen hoe jij eruit zou zien met een ander kapsel.

Vrouwen met dun of slap haar, kunnen dit als geen ander begrijpen. Hun droom is duidelijk: volume in het haar. Velen hadden de hoop al opgegeven, maar nu lijkt het er op dat er een kniptechniek is die een hoop dimensie toevoegt. Enne, je lange lokken hoeven hier gelukkig niet aan de lijden!

Spooklaagjes

Het fenomeen waar wij het over hebben, zijn de ‘ghost layers’. Ze hebben deze naam gekregen omdat je qua snit, amper verschil ziet. De lagen versmelten als het ware op een natuurlijke manier met de rest van het haar. Met het blote oog zijn de lagen dan nauwelijks zichtbaar, maar wel genoeg dat je meer volume in je haar hebt.

In tegenstelling tot andere laagjestechnieken zorgt de subtiele spooklaag er dus voor dat de uiteinden van fijn haar er voller blijven uitzien in plaats van fragiel en dun. Maar niet alleen bij dun en slap haar werkt deze kniptechniek goed. De ghost layering-techniek werkt ook fantastisch op dik haar. Kijk maar naar de retepopulaire coupe van Matilda Djerf.  Heb je nou kort en/of krullend haar? Dan adviseren we je om deze techniek niet toe te passen.

Lees ook: Zat van je coupe? Op deze 20 manieren draag je je haar net een beetje anders