Twijfel jij al een tijdje over een nieuwe look en zie jij de zomer als hét perfecte moment om dit te doen? Dan hebben wij misschien wel het perfecte kapsel voor jou gevonden. De scandi bob: dé nieuwste trend op het gebied van kapsels. Tijd om een kappersafspraak te maken, girls!

De bob door de jaren heen

De bob is een klassiek kapsel. Al jaren lang gaan vrouwen voor deze look – en wij begrijpen volkomen waarom. Juist doordat dit kapsel al lang bestaat, heeft de bob al meerdere veranderingen doorgemaakt en bestaan er inmiddels best veel variaties. De scandi bob is één van die variaties. Maar wat maakt deze variatie populairder dan anderen? Deze moderne versie is chique, maar het allerbelangrijkste: het vergt weinig styling. Win-win!

scandi bob
Bron: Instagram @duomalin

Wat is de scandi bob?

De scandi bob is dus een variant op de bob. Deze bob wordt ter hoogte van je kaak geknipt, maar dat hoeft dus niet per se. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om hem iets langer te laten knippen, zodat je net iets meer kanten op kunt met dit kapsel. Zo is bijvoorbeeld een lage knot nog een optie met deze bob. Vervolgens is het de bedoeling dat je de flip uitvoert. Dat betekent dat je je haar nonchalant naar de zijkant flipt.

Waar moet je op letten als je gaat voor de scandi bob?

Hét geheim van deze succesvolle look is de flip. Juist deze flip van het haar naar de zijkant zorgt voor een moderne uitstraling en extra volume. Ook lijkt het zo een stuk natuurlijker, waardoor iedereen zal geloven dat je zo je bed uit bent gekomen. Zorg ervoor dat je genoeg volume creëert bij de wortels van je haren. Bijvoorbeeld door middel van een haarproduct (voor meer volume) of door te föhnen.

Nog niet overtuigt? Wij zetten een paar voorbeeldjes van deze look voor je op een rij.


Lees ook: Met deze TikTok-hack krul jij je haar in 5 minuten