Als je dun haar hebt maar toch een goed verzorgingsproduct wilt gebruiken om schade aan je haar te herstellen of omdat je het simpelweg wilt voeden, zou je jouw haarroutine eens moeten overdenken. Heb jij je nooit afgevraagd waarom je eigenlijk altijd eerst je haar wast met shampoo voordat je het verzorgt met conditioner?

Eerst conditioner, dan shampoo

Het omdraaien van dit ritueel zorgt voor hydratatie van je haar zonder dat je haar slap wordt. Conditioner voedt namelijk je haar enorm, maar kan er ook voor zorgen dat het zwaarder wordt. Als je je haar wast nadat je het verzorgd hebt met conditioner is je haar echt schoon. Dit komt doordat de overtollige restjes conditioner die niet zo snel uit je haar gaan, ook uit je haar worden gewassen op het moment dat je het met shampoo uitspoelt in plaats van enkel met water. En schoon haar is levendig haar. En dat willen we allemaal. Gooi dus je doucheroutine om en verzorg je haar voordat je het wast.

Ook als je geen dun haar hebt is het goed om je haar eerst te verzorgen. Dit geldt dus voor een conditioner maar zeker ook voor de zware maskers die je eens per week in je haren smeert. Mocht je dit overigens nog niet doen, maak je haar blij en begin met die maskers. Je haarroutine omgooien zorgt er tevens voor dat het haar langer mooi blijft nadat je het hebt gewassen. Dit ligt aan het feit dat je de overtollige conditioner hebt verwijderd. Hierdoor doet je haar minder snel vettig aan en wordt het minder snel slap. Win-win.

FEMFEM haarroutine pretty woman

Geen tijd om uitgebreid te douchen en je haren te doen? De octopus bun is je redding.