Wij vinden niets leuker dan reizen. Prachtige plekken ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten: we love it. Helaas kan reizen alleen nogal hoog in de kosten uitvallen. Heb jij nou niet zoveel geld te besteden? Dan kun je deze populaire, Europese bestemming beter vermijden!

Reizen met weinig geld

Wij vinden, net als heel veel andere mensen, niets leuker dan een mooie reis maken. Ondanks er – gelukkig – meer dan genoeg goedkope bestemmingen zijn voor de mensen die on a budget zijn, kan een plek soms onverwachts toch heel duur uitvallen. Zo is er een populaire vakantiebestemming in Europa, die veel duurder blijkt te zijn dan verwacht. Deze plek kan je dus maar beter vermijden als je goedkoop wil reizen!

Hogere prijzen

Je hebt het vast al wel gemerkt: de prijzen zijn enorm gestegen. Dit is niet alleen zo in Nederland, maar ook in de rest van Europa. Heb jij deze zomer een girls trip geboekt naar Ibiza? Dan hebben we slecht nieuws voor je. De prijzen stijgen hier de pan uit; voor een hamburger betaal je al snel €30. Het leven in Spanje is de afgelopen maand 10.2% duurder geworden, waardoor de prijzen enorm zijn gestegen. Vooral op Ibiza is dit verschil dus heel erg te merken.

Maar niet alleen de hamburgers zijn er duurder geworden. Voor een colaatje in de club betaal je inmiddels al zo’n €13. Ook de prijzen van restaurants, taxi’s, hotels en dansclubs zijn enorm gestegen. Zo’n grote stijging als nu is bijna nooit eerder gezien en heel veel dingen zijn hierdoor niet meer te betalen. Ondanks Ibiza altijd al een prijzige bestemming was, is het nog nooit zo erg geweest als nu.

Waarom is Ibiza zo duur?

Volgens Luca Finardi, operationeel directeur van Mandarin Oriental Exclusive Home, is de reden dat Ibiza zo duur is geworden doordat het een enorm populaire bestemming is. Met de prachtige zandstranden, blauwe zee, gezellige binnenstad en leuke nachtclubs trekt Ibiza ieder jaar weer duizenden toeristen aan. Daarnaast zijn er op het eiland ook nog grote gebieden waar maar heel weinig toeristen komen. Op deze rustige plekken komen toeristen om écht even tot rust te komen. Hierdoor kwamen er jaarlijks mega veel bezoekers die het geld er – tot nu toe – wel voor over hadden. Maar of dit in de toekomst ook blijft, is nog maar de vraag.

Lees ook: Minder spenden: zo geef je niet te veel geld uit tijdens je vakantie