Vakantie: we houden ervan. Er gaat niets boven een week vol met zon, fijne strandjes en diners bij zonsondergang. Toch is het prijskaartje dat aan een reis hangt, een minder leuk gedeelte. Aan de prijs van de reis kun je weinig veranderen, maar de uitgaven tijdens deze trip heb je wél zelf in de hand.

vakantie geld
Bron: Sex and the City

Geld besparen tijdens je vakantie

Voor veel mensen telt een vakantie als hét excuus om ontzettend veel geld uit te geven. Als je een immens bedrag op je bankrekening hebt staan, dan houden we je uiteraard niet tegen. Maar zwem je niet in het geld en probeer je je uitgaven binnen de perken te houden? Houd dan deze tips in je achterhoofd.

1. Stel een budget vast

Dit is misschien wel het belangrijkste. Je weet precies hoeveel dagen je op vakantie gaat, dus reken uit wat je maximaal uit wil geven en deel dit door het aantal dagen. Zo weet je je budget per dag. We know, je hebt vakantie dus je moet ook genieten. Ga je de ene dag iets over je budget, probeer er dan de volgende dag onder te blijven. Wedden dat je hierdoor minder geld uitgeeft?

2. Neem voldoende eten mee

Of je nou met de auto of met het vliegtuig op vakantie gaat, het is slim om voldoende eten mee te nemen. Dat ene broodje op Schiphol of die koffie bij het tankstation kunnen in totaal behoorlijk wat geld kosten.

3. Vermaak jezelf

Neem boeken, spelletjes en andere items mee om jezelf te vermaken. Wanneer je je geen moment verveeld, hoef je ook minder geld uit te geven aan uitjes en andere pricy bezigheden. En geef toe: wat is er nu beter dan een goed boek met een ijskoud glas wijn (uit eigen koelkast) on the side?

4. Eet waar de locals eten

De kans is groot dat veel locals een restaurant uitkiezen waar je voor een goede prijs ontzettend lekker kunt eten. Volg de locals en geniet vervolgens van een diner buiten de deur. Wedden dat het heerlijk is!

5. Pin elke dag geld

Hierbij verwijzen we even naar tip numeró 1: pin je dagbudget. Zo heb je precies in de gaten of je nog genoeg geld hebt om te spenderen tijdens je vakantie.

6. Koop geen troep

Na een stranddag kan die rieten strandtas of zwierige jurk er fabulous uitzien, maar ga je dit in Nederland ook dragen? Denk goed na voordat je iets koopt. Uiteraard is er niets mis met een leuke aankoop in het buitenland, maar probeer je verstand erbij te houden.

Enne, vergeet niet: geniet!

Lees ook: Om deze reden moet je nooit meer kauwgom eten tijdens het vliegen