Heb jij ze al gespot? De groene labels aan kledingstukken zodra je een winkel binnenloopt? Duurzame kleding wordt steeds populairder en dit zie je ook terug in de grote steden. Er zijn steeds meer kledingproducenten en retailers die (gelukkig) kiezen voor eerlijke, duurzame kleding. Wist je dat je in Rotterdam ook duurzaam kunt shoppen? Wij hebben de leukste winkels voor je op een rijtje gezet. 

duurzaam shoppen Rotterdam FEM FEM

Natur-el 

Bij de winkel Natur-el vinden ze dat het verhaal van rauw materiaal, zoals wol, zijde, katoen en bamboe tot aan het product en zijn proces moet kloppen. Ze begonnen met ondergoed en onderkleding, maar hebben inmiddels een groot assortiment aan duurzame mode voor dames, heren en kinderen. De winkel bevindt zich in het prachtige oude noorden en tijdens het shoppen krijg je een persoonlijke benadering met passend advies. Aarzel dus niet om een keertje binnen te lopen!

Zwaanshals 376


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Natur-el (@natur_el.nl) op


Joline Jolink

“Het gaat over moeder natuur. Die trouwens een creatief genie is. Het gaat over jou, het gaat over mij.Over hoe onze werelden elkaar ontmoeten. Het gaat over samen de essentie uitvogelen. Ontdekken wat nou echt belangrijk is in het leven. En het gaat over mode. Altijd. Rock de toekomst in een tijdloze garderobe.” 

Joline Jolink vraagt zich elke dag af hoe haar mode kan bijdragen aan een duurzame manier van leven. Ze zorgt ervoor dat ze altijd weet onder welke omstandigheden haar kleding wordt gemaakt.De producenten waar Joline mee samenwerkt zijn ook bewust gekozen. Stuk voor stuk kleine familiebedrijven, die net als zij het milieu, goede arbeidsomstandigheden en een duurzame productie een warm hart toedragen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Joline Jolink (@joline_jolink) op

KEES 

“BRUTALLY HONEST”

Bij KEES vragen ze zich af waarom er het hele jaar door uitverkoop is. De meeste producten in de mode-industrie worden volgens KEES namelijk gemaakt om weg te gooien. De winkel verkoopt duurzame mode, kleding en tassen en is goudeerlijk over de economie, ecologie en de maatschappij op gebied van mode. KEES werkt alleen met afval- en rest materiaal en dit materiaal verkrijgen ze van verschillende ondernemers in de regio Rotterdam.

Maasboulevard 100


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door KoolStuff Concept Store (@koolstuffconceptstore) op

Oska Rotterdam

Bij Oska staat duurzame mode produceren op de eerste plaats. De materialen en afwerkingen die worden gebruikt zijn van hoge kwaliteit waardoor ze hun goede pasvorm en mooie uitstraling niet verliezen, seizoen na seizoen. Zij maken tijdloze kledingstukken die hun schoonheid bewaren en ontwerpen mode die de individuele persoonlijkheid van de klant benadrukt. Deze winkel bevindt zich op de Nieuwe Binnenweg van Rotterdam.

Nieuwe Binnenweg 48

Cheap Fashion 

Meent 25


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Cheapfashion (@cheapfashionrotterdam) op

Weten waar je in Amsterdam moet wezen om bewust te shoppen? We hebben de fijnste winkels uit onze hoofdstad verzameld.