Het is nog niet gebouwd, maar in 2021 kan je vanuit het Svart Glacier hotel aan de kust van Helgeland in Noorwegen zo’n 360° uitkijken op de Svartisen-gletsjer en de prachtige natuur. Het aller vetste is misschien wel dat je in de winter kunt genieten van het indrukwekkende Noorderlicht, doordat het net boven de poolcirkel ligt. Staat dit al op je bucketlist? Bij ons in ieder geval wel!

hotels

Duurzaamste hotel ter wereld

Het Noorse architectenbureau Snøhetta bedacht dit concept en ontwierp al eerder het eerste onderwaterrestaurant van Europa. Door het plaatsen van zonnepanelen, moet dit het duurzaamste hotel ter wereld worden. Duurzaamheid was voor de architecten extra belangrijk omdat het wordt gebouwd op een unieke plek midden in de natuur. De ronde vorm van het hotel biedt je panoramisch uitzicht op de fjord en dat levert de mooiste plaatjes. Het aller veste is nog wel dat je in de wintermaanden het noorderlicht kunt spotten vanuit je hotelkamer. Net een droom toch?

hotelsss

hotelss

Gletsjer Svartisen

Uitzicht op de een na grootste gletsjer van Noorwegen. De gletsjer Svartisen is adembenemend mooi en kan je naar blijven kijken. Voor de mensen die toch in actie willen komen is er een mogelijkheid om te kajakken, te duiken vanuit je hotelkamer, een gletsjer te beklimmen of te yogaën bij zonsondergang. Ideaal toch?

hotel

Foto’s via: snohetta

Staat dit hotel al hoog op je wishlist?

Kijk ook eens naar de meest toffe boomhutten die je kunt huren via Airbnb.