Sinds kort woon ik in het prachtige Amsterdam! Ik heb het ontzettend naar mijn zin en geniet van alles wat de stad mij te bieden heeft, maar hoe komt het dan toch dat ik me soms ontzettend alleen voel en niet weet hoe ik hiermee om moet gaan? Gelukkig heb ik wat dingetjes veranderd waardoor ik nu steeds meer mijn draai begin te vinden in het Amsterdamse leven. Heb jij ook moeite met het aanpassen en heb je het idee dat je je vaak alleen voelt? Geen zorgen, dit is allereerst een natuurlijk verschijnsel, maar hoe je er mee om gaat bepaald alles.

alleen-fem-fem-artikel

Goed, zoals ik al zei woon ik net in Amsterdam, maar mijn god: wat een prachtstad! Ik voel me hier heel erg thuis en merk dat zoeken naar plekjes en het fietsen door de grachten mij steeds beter af gaat. Want zoals je wel weet het verkeer in Amsterdam is een gekkenhuis. Je zult denken, wat zeurt ze nou? Maar waar het probleem werkelijk zit is dat al mijn vrienden en familie in het zuiden van het land wonen én dan bedoel ik ook écht iedereen. Ik heb weinig bekenden hier in Amsterdam, behalve mijn collega’s die ik op het werk heb.

Het is niet dat ik persé nieuwe vrienden nodig heb, want dit klinkt behoorlijk dramatisch… Het is meer dat ik nieuwe mensen wil leren kennen waar ik een leuke tijd mee kan hebben. Daarvoor zul je wel op mensen af moeten stappen, want een vriendschap komt niet vanzelf aanwaaien. Dat is best eng, dat klopt. Wat voor mij heel goed heeft geholpen is dat ik mezelf heb aangemeld bij een fitness school bij mij in de buurt. Ik volg daar op dit moment ook groepslessen waardoor ik nu al vrouwen ken waar ik steeds vaker een praatje mee maak.

Je moet gewoon in je achterhoofd houden dat het tijd nodig heeft. Het is logisch dat als je net ergens op een nieuwe plek woont, je nog niet zoveel mensen kent. Daarbij is Amsterdam wel de perfect stad om zo snel mogelijk nieuwe mensen te leren kennen. Daar hoef je je in ieder geval geen zorgen over te maken. En ik? Ik heb er nu mee leren omgaan en heb er vrede mee. Op het begin wilde ik zoveel mogelijk mensen leren kennen, maar achteraf heeft dat niet zoveel zin. Je moet echt bewust vrienden maken en zoiets komt natuurlijk en niet geforceerd.

Het komt natuurlijk ook voor dat je gaat samen wonen met nieuwe huisgenoten. Op het begin is het natuurlijk nog een beetje aftasten en spreek je elkaar misschien niet ontzettend veel. Maar stel een keertje voor om iets leuks met zijn alle te gaan doen. Dan haal je én de spanning weg én je leert ze beter kennen. Je huisgenoten zijn een belangrijke factor in je tijd dat je er woont. Je kunt dus maar beter een leuke band met ze hebben!

Wat ik je dus als tip mee kan geven als je naar een grote stad verhuist waar je nog niemand kent? Laat het vooral over je heen komen, de nieuwe vriendschappen komen vanzelf. Daarnaast is het joinen van fitness-lessen een goed begin om in aanraking te komen met mensen. En niet alleen bij fitness kun je terecht, denk eens aan sportverenigingen! Heb je altijd spinning les gedaan, gedanst, getennist of hou je van Zumba? Kijk of je aan kan sluiten bij een leuke les, want ze zullen alleen maar heel erg blij met je zijn. Het gaat dus allemaal om tijd en zorg dat je vooral geniet! En tot slot: we blijven allemaal hetzelfde, en we zijn gemaakt om onder de mensen te zijn!

Lees ook: een ode aan de vriendschappen in het leven